Decizie penală pentru medicul Mocioi

Fosta șefă a Comisiei Județene de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Gorj, dr Carmen Simona Mocioi, și-a recunoscut ieri în fața instanței de judecată toate acuzațiile ce i-au fost aduse de procurori în dosarul penal înaintat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu și, ca urmare, ea a beneficiat de clemența legislației pentru astfel de situații, la sfârșitul zilei având deja parte de sentința penală decisă în cazul său. Șase condamnări de câte un an de zile, câte una pentru fiecare faptă, au fost decise de instanță, toate fiind contopite „în cea mai mare dintre ele”, adică într-una singură de un an de zile, la care nu a mai fost adăugat nici un spor.

Executarea pedepsei a fost suspendată, fiind înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani, medicului fiindu-i interzise și mai multe drepturi civile, inclusiv cele de a mai fi în funcții publice o perioadă de timp. Mocioi trebuie să plătească statului 6000 de lei cheltuieli judiciare, atât ea, cât și Parchetul având la dispoziție 10 zile pentru a contesta decizia. Fosta șefă a fost trimisă în judecată după ce procurorii au descoperit că în perioada în care a condus Comisia de Expertiză le-a acordat diferite grade de handicap părinților și socrilor săi, aceștia beneficiind de indemnizațiile pe care statul le plătește persoanelor cu diferite dizabilități.

„Inculpata, în calitate de medic şi preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe care le avea ca funcţionar public, a participat la luarea deciziilor privind încadrarea în grad de handicap pentru C.M. (mama sa), M.M. (soacra sa) şi M.D. (socrul său), semnând totodată, certificatele de încadrare în grad de handicap şi documentele de evaluare medicală. Prin încadrarea lor în grad de handicap, mama şi socrii inculpatei au beneficiat de drepturile şi accesibilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006, respectiv de indemnizaţie lunară, buget complementar şi indemnizaţie de însoţitor”, se arăta în vară într-un comunicat de presă al Parchetului, sumele încasate de rudele fostei directoare variind între 18.000 și d 29.000 de lei pe parcursul anilor 2012, 2013 și chiar 2014 într-un caz.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: