Declaraţii contradictorii în ancheta presupusului viol

Scandalul iscat în jurul elevei din Târgu Jiu care a sărit de la etajul doi al unui bloc pentru a scăpa de viol este departe de a cunoaşte un deznodământ. Poliţiştii l-au pus deja sub acuzare pe unul dintre băieţii implicaţi în incident, şi la liceu luându-se măsuri dure împotriva acestuia şi a colegului său. Între timp, am aflat că fata împlineşte azi 18 ani şi îşi va serba majoratul pe patul de spital, cu ochiul tumefiat.

Conducerea liceului sportiv din Târgu Jiu a decis ieri exmatricularea a doi elevi, acuzaţi că luni au încercat să violeze o fată de 17 ani, care, pentru a scăpa de ei, s-a aruncat de la etajul doi al unui bloc. Directorul liceului respectiv, Corneliu Tigveanu, spune că decizia de exmatriculare a fost luată de Consiliul Profesoral, după ce s-a constatat de către membrii acestui for că doi elevi au fost implicaţi în incidentul produs luni într-un bloc din apropierea instituţiei de învăţământ. „Elevul Alexandru Păunescu mai avea antecedente şi chiar zilele acestea urma să analizăm un alt caz în care el a fost implicat în luna decembrie. Atât pentru el, cât şi pentru colegul său Cătălin Tiron a fost luată decizia exmatriculării din liceu, fără drept de a se putea reînscrie la un alt liceu cu profil sportiv. Ultimul elev nu a fost implicat foarte mult în faptele respective, dar este complice la tentativă de viol şi credem că şi acesta este un lucru extrem de grav”, a menţionat Tigveanu.

Un elev este acuzat de tentativă de viol

Alexandru Păunescu şi Cătălin Tiron, elevi în clasa a XII-a, au fost luni împreună cu o elevă de clasa a XI-a, de la acelaşi liceu, în apartamentul celui dintâi, fata ajungând ulterior la spital după ce s-a aruncat de la etajul doi, susţinând că băieţii au bătut-o şi au încercat să o violeze. Cei doi elevi au fost audiaţi de poliţiştii gorjeni, iar ieri Alexandru Păunescu a fost pus sub acuzare pentru tentativă de viol. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, inspector Daniel Tică, poliţiştii aşteaptă pentru azi raportul medicilor legişti pentru a vedea dacă Păunescu va mai fi acuzat de vreo altă infracţiune. De asemenea, azi poliţiştii vor decide dacă îl pun sub acuzare şi pe celălalt elev, Tiron nefiind incriminat de victimă întrucât acesta nu a fost violent cu fata.

Eleva de clasa a XI-a împlineşte azi 18 ani, medicii de la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu dând asigurări că starea ei de sănătate evoluează bine. Ea va mai rămâne internată la spital circa o săptămână. De pe patul de spital, victima spune că Alexandru îi făcea curte şi că luni a încercat timp de mai bine de o oră să o convingă să se dezbrace pentru a întreţine relaţii sexuale. Mai mult, fata povesteşte că băiatul a ameninţat-o inclusiv la telefon, după ce a ajuns la spital, ca s-o facă să îşi ţină gura. „Era un telefon de pe numărul lui Păunescu şi sigur era el după cum a fost discuţia. I-am spus de la început că nu înţeleg de ce mai mă sună atâta timp cât va zăcea în puşcărie, iar el mi-a zis că nu va fi aşa, că din contră, eu voi zăcea pe lumea cealaltă, după care am închis telefonul. El îmi făcea curte, mai îmi dăduse de înţeles că vrea să fiu prietena lui, dar niciodată eu nu am făcut vreun gest din care el să înţeleagă altceva. Acum de asta am şi acceptat să merg la suc, numai că mi-a zic să are nişte copii acasă şi să trecem până acolo. Aşa am ajuns la el în apartament, după care o oră mi-a cerut să mă dezbrac şi apoi m-a lovit cu pumnii în faţă şi stomac”, spune fata.

Suspectul nu se consideră vinovat, dar fuge de acasă

Într-adevăr, doi copilaşi existau în apartament, erau nepoţii lui Alexandru, copii fratelui său, care au plecat însă şi i-au lăsat pe adolescenţi singuri. Fratele lui Alexandru, Cătălin Păunescu, ne-a declarat ieri că acesta a plecat de acasă, dar că, din ce discutaseră amândoi pe telefon, nu reieşea că fata ar fi venit forţată în apartament. „Fratele meu se consideră nevinovat. Ştiu că ea era prietena lui şi, din ce am apucat să vorbesc prin telefon cu el, nu au fost acele bătăi despre care v-a vorbit ea. El se ascunde pentru că a văzut cum este prezentat în presă şi îi este frică, dar l-am sfătuit măcar la Poliţie să meargă şi să discute. Ea era aici în apartament când erau de faţă şi copii mei, ei aveau telefoane la ei, putea să îi roage să sune la 112 sau altundeva. Copii au plecat pentru că au venit acasă şi nu se întâmplase nimic. Nici Alexandru şi colegul lui nu-şi dau seama ce a determinat-o pe ea să se arunce pe geam, dar probabil astea se vor afla la anchetă”, spunea fratele elevului exmatriculat.

Ziua de azi este una importantă pentru eleva care se află pe patul de spital. Fata face 18 ani, dar, în loc să îşi organizeze o petrecere îşi primeşte colegii care vin să afle din gura ei varianta întâmplărilor groaznice prin care a trecut. Rudele sale au venit şi ele la spital ieri, o mătuşă povestind că i s-ar fi propus să cadă la pace cu familiile băieţilor contra unei sume de bani. „A fost o jignire pentru că nu au spus nici despre ce sumă ar fi vorba şi oricum viaţa ei nu are un preţ. Au zis că plătesc ei spitalizarea şi după aia mai vedem. Vor să ne închidă gura şi vă spun drept că ne temem pentru ea pentru că îi pot face rău oricând. Sperăm ca măcar Poliţia să îşi facă datoria”, spunea femeia.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: