Defileul Jiului, deschis pentru suporterii Pandurilor

Defileul Jiului va fi deschis joi circulaţiei rutiere timp de o oră, pentru a permite suporterilor echipei Pandurii Târgu Jiu să facă deplasarea la Cluj-Napoca, pentru a face galerie la meciul cu Hapoel Tel Aviv din Europa League. Astfel, galeria va fi scutită de un ocol suplimentar de 200 km şi va putea ajunge mai repede şi mai uşor pe Cluj Arena, acolo unde Pandurii riscă să nu aibă în tribune decât foarte puţini susţinători, asta deşi, teoretic, joacă meciul „acasă”.

Şeful Administraţiei Drumurilor Naţionale din Gorj, Ion Tudor, spune că Defileul va fi deschis între orele 11.00 şi 12.00 doar pe un singur sens de mers şi doar pentru a le permite suporterilor să treacă pentru a ajunge la Cluj Napoca. „Doar la un capăt al Defileului, cel de la Bumbeşti Jiu, va fi permis accesul coloanei de suporteri şi doar pentru maşinile aflate în acea coloană. Va fi probabil un antemergător de la Poliţie şi îi vom identifica uşor pe membrii galeriei. Nu va fi permis accesul dinspre Petroşani, în cazul în care cineva speră acest lucru”, afirmă Tudor.

Defileul Jiului este închis între orele 9.00 şi 18.00 în fiecare zi de marţi, miercuri şi joi, până la sfârşitul lunii noiembrie, în zonă fiind efectuate lucrări de modernizare a şoselei, care presupun inclusiv explozii de derocare a unor versanţi. În restul zilelor circulaţia se desfăşoară anevoios, traficul fiind dirijat de semafoare la care se aşteaptă foarte mult şi care, în unele cazuri, dublează timpul de parcurgere a distanţei dintre Bumbeşti-Jiu şi Petroşani.

Fără restricţii şi pe 6 august

Conform lui Ion Tudor, circulaţia rutieră se va desfăşura normal, dar în condiţiile actuale de şantier, pe data de 6 august, când la mănăstirea Lainici, aflată în Defileul Jiului, are loc sărbătoarea ortodoxă a Schimbării la Faţă. În zonă este organizat şi un bâlci la care participă mii de pelerini veniţi din toate colţurile ţării. „Ştim că este o sărbătoare importantă şi tocmai de aceea ne-am luat măsuri din timp pentru a lua măsurile care să le permită celor care vor să ajungă la Lainici să poată veni la probleme. Drumul nu va fi uşor pentru că sunt lucrările care se execută, dar cu multă răbdare şi calm se poate ajunge la destinaţie. Noi şi acum eram pregătiţi pentru o astfel de deplasare pentru că imediat după meciul cu Levadia Tallinn ne-am gândit la ruta pe care vor merge suporterii la Cluj. Am discutat încă de atunci cu domnul primar Florin Cârciumaru şi am convenit actuala soluţie, care cred că este avantajoasă pentru toată lumea. Şi noi ne dorim o calificare a echipei noastre pe mai departe şi nu aveam cum să nu le permitem suporterilor să tranziteze Defileul”, mai spune Tudor.

Hapoel va avea 600 de suporteri

Anterior, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, declarase că va solicita sprijinul autorităţilor locale în vederea găsirii unei soluţii care să le permită suporterilor să tranziteze Defileul Jiului fără să fie nevoiţi să parcurgă suplimentar 200 km pe ruta ocolitoare Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Cluj Napoca.

Marin Condescu a menţionat că mizează pe prezenţa câtorva sute de suporteri din Gorj care vor dori să facă deplasarea la Cluj Napoca, el spunând că Hapoel Tel Aviv a informat oficial clubul Pandurii că din Israel vor veni 600 de suporteri pentru a susţine echipa la meciul ce se va disputa joi pe Cluj Arena. Aceştia vor ajunge la Cluj cu avionul şi vor avea nevoie de doar 2-3 ore pentru a parcurge distanţa de la Tel Aviv până în România, spre deosebire de gorjenii care vor merge mult mai mult cu autocarele sau maşinile proprii pentru a fi alături de singura echipă din Oltenia care activează în Liga I şi în Europa League.

Pandurii Târgu Jiu dispută meciul tur contra echipei Hapoel Tel Aviv la Cluj Napoca întrucât stadionul de la Târgu Jiu nu corespunde normelor UEFA pentru astfel de jocuri. În cazul calificării echipei în grupele Europa League Marin Condescu a anunţat că Pandurii va disputa şi celelalte partide pe Cluj Arena, menţionând că mizează şi pe prezenţa suporterilor din Ardeal la meciurile respective.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: