Demersuri pentru demiterea primarului din Aninoasa

Uniunea Social Liberală de la Aninoasa este praf în acest moment după ce toți consilierii formațiunii s-au aliat împotriva primarului reales, Ilie Petroi. Aceștia spun  că primarul a făcut o înțelegere cu UNPR-ul astfel încât marți seara a fost ales viceprimar uneperistul Ion Pupăză. Câțiva consilieri USL strâng în prezent semnături pentru demiterea primarului și organizarea unor noi alegeri. Interesant este că primarul Ilie Petroi susține exact contrariul. PSD-ul este cel care l-a vrut pe Pupăză viceprimar, după ce a făcut blat cu UNPR-ul.

Ședința de investire a primarului și constituire a Consiliului Local Aninoasa a durat marți seara ore întregi din cauza divergențelor apărute. Potrivit primarului reales Ilie Petroi, pesediștii au trădat și au votat pentru un vice de la UNPR, acesta fiind și validat din turul doi. Petroi spune că acum se confirmă blatul făcut de PSD cu UNPR încă dinainte de campanie. ”Am avut ședință, da, dar așa cum am mai spus, PSD-ul nu s-a ținut de înțelegere în așa fel încât să amânăm alegerea viceprimarului, au stat în sală, nu au părăsit sala de ședință așa cum ne înțelesesem înainte. Ca atare, a fost ales viceprimar de la UNPR, Pupăză Ion. Noi ne înțelesesem și cu PSD-ul de la centru care ne-au spus să amânăm alegerea viceprimarului. Acum se dovedește că au făcut înțelegere cu UNPR încă dinainte de campanie de îndată ce nu au binevoit să părăsească sala de ședință cum am făcut noi”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Răzbunare

Petroi este convins că se va întoarce roata și când va veni rândul pesediștilor să aibă nevoie de sprijinul celor de la PNL, atunci se va putea răzbuna. Momentul va fi alegerile parlamentare din toamnă. ”O să vină alegerile din toamnă, alegerile parlamentare, o să vedem ce scor scot cei de la PSD. Din câte se aude și se cunoaște, PSD-ul va avea candidat pe acest colegiu, mai e cale lungă până acolo. E cam forțată această alianță la nivel local, a fost bine doar când eu am tras de partid în sus la alegeri”, a declarat Ilie Petroi.

Ce spune PSD-ul

Liderul PSD Aninoasa, Tudor Băloi, susține că Pupăză a fost propunerea lui Petroi și că el nu a respectat protocolul USL. ”Există un protocol pe care domnul primar l-a încălcat. Noi ne-am abținut de la vot, noi am respectat protocolul, el nu l-a respectat și nu se ține de cuvânt. I-a ignorat pe consilierii noștri lucru care i-a făcut să se abțină de la vot. Dânsul a făcut tot felul de alianțe cu cei de la PDL”, a declarat Tudor Băloi, președinte PSD Aninoasa.

Petroi dezminte

Ilie Petroi îl contrazice pe liderul PSD și spune că însuși fiul acestuia a votat pentru viceprimarul progresist. ”Eu nu am susținut și nu l-am propus pe Pupăză. Eu am avut o singură propunere, un om tot de la PNL, pe Tiberiu Popescu, propunere despre care știau și ei, dar asta nu însemna că nu mai putem discuta, nu era capăt de lume că l-am propus eu pe Popescu. Cum să spui că l-am vrut eu pe Pupăză când eu am părăsit sala de ședință, ce poate fi mai elocvent și în plus se știe foarte clar că fiul președintelui Băloi l-a votat pe Pupăză”, a adăugat Ilie Petroi.

Demitere

Scandalul este atât de mare încât se strâng semnături pentru demiterea lui Petroi și organizarea unor noi alegeri. Vestea a venit din partea președintelui PDL Aninoasa, Gheorghe Vâlceanu. Acesta susține varianta celor de la PSD, aceea că Petroi ar fi trădat. ”Domnul primar a bătut palma cu cei de la UNPR și le-a făcut cadou postul de viceprimar. Se vehicula dinainte, domnul vice ales era un apropiat al dumnealui și acum consilierii PNL sunt supărați și am înțeles că vor să demareze procedura de suspendare a primarului, să strângă semnături pentru demiterea lui, să fie din nou alegeri”, a spus Gheorghe Vâlceanu.

Primarul Ilie Petroi cunoaște acest demers și spune că de fapt vine din partea celor de la PDL din lipsă de activitate. ”Am auzit de ce vor ei să facă, cel de la PDL din lipsă de activitate se apucă el să strângă semnături. Oricum nu au nicio șansă, e imposibil având în vedere voința cetățenilor exprimată prin vot, peste 75% m-au vrut”, a spus Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: