Demisionarul Cosmin Popescu rămâne interimar la PDL Gorj

Deputatul Cosmin Popescu aştepta ieri clarificări de la nivel central în privinţa demisiei pe care şi-a înaintat-o cu o săptămână în urmă, însă acestea nu au mai venit şi, în consecinţă, parlamentarul rămâne cel puţin pentru câteva zile în fruntea filialei. Demisia sa trebuia discutată în şedinţa de ieri a Biroului Permanent Naţional, BPN care însă nu s-a mai întrunit deoarece majoritatea membrilor fac parte şi din structura Colegiului Director. În consecinţă, clarificările care trebuiau să se producă ieri, au fost amânate pentru o dată viitoare, dată care ar putea fi chiar lunea de săptămâna viitoare.

Involuntar, Cosmin Popescu admite că, pe moment, rămâne cu statutul de „preşedinte interimar demisionar”, el fiind convins că lucrurile se vor clarifica la şedinţa de săptămâna viitoare a Biroului Permanent Naţional. Popescu afirmă că imediat după Paşti democrat-liberalii vor avea o şedinţă al Bucureşti în cadrul căreia va fi aprobat calendarul desfăşurării alegerilor interne din organizaţii. Alegerile vor începe de la nivelul de bază al partidului, pe structurile create după secţiile de votare, iar apoi vor „urca” spre localităţi, indiferent că este vorba de comune, oraşe sau municipii. În cele din urmă vor fi organizate şi alegerile la nivel de judeţ, alegeri în cadrul cărora va fi ales un nou preşedinte.

Data alegerilor va fi aflată cel mai probabil după Paşti, pe 9 aprilie PDL având o mare şedinţă la Bucureşti, în cadrul căreia se va prezenta calendarul pe judeţe, la şedinţele respective urmând să participe şi reprezentanţi ai centrului. Filiala va afla atunci data la care va trebui să organizeze convenţia judeţeană, în cadrul căreia va fi ales un nou preşedinte al PDL Gorj. Termenul limită de desfăşurare a alegerilor interne este 15 iulie, ceea ce înseamnă că, după Paşti, democrat-liberalii din judeţ vor fi implicaţi în diferite alegeri interne. Procese electorale similare au loc şi la celelalte partide de pe scena politică, acestea urmând să îşi deconteze în interior rezultatul ultimilor ani de activitate politică. În momentul de faţă, mai toate partidele din Gorj au preşedinţi interimari, lucru care le subminează din autoritate şi din planurile de acţiune pe care aceştia le au pentru organizaţiile în fruntea cărora se află.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: