Democrat-liberalii gorjeni s-au răzgândit: îl votează pe Boc

Răsturnare de situaţie în organizaţia de la Gorj a Partidului Democrat Liberal. Deşi iniţial majoritatea membrilor anunţaseră ca îl vor susţine pe Vasile Blaga la şefia partidului, după vizita lui Emil Boc de miercuri, lucrurile par să se schimbe.

Dacă pe cei aflaţi în cumpănă, vizita în Gorj a lui Emil Boc i-a făcut să se decidă pe cine vor susţine, pe alţi membri ai PDL i-a făcut să se răzgândească. Aşa se face că deşi organizaţia de la Gorj anunţase clar că va oferi susţinere lui Vasile Blaga, acum îşi îndreaptă sprijinul către Emil Boc. „Domnul Emil Boc a fost în Gorj, ne-a prezentat moţiunea şi pot să vă spun că este un om deosebit. Ne-a vorbit despre toate reformele pe care doreşte să le facă în mai multe domenii şi cred că este un lucru foarte bun. Am stat de vorbă cu dumnealui foarte mult, fiecare primar a spus despre problemele cu care se confruntă, ne-a ascultat pe fiecare. Pot doar să vă spun că sunt foarte mulţi colegi de-ai mei care îl susţin şi au declarat-o public. I-am spus şi domnului Boc, vă spun şi dumneavoastră. Am răsfoit moţiunea, dar nu am citit-o în detaliu, aşa că încă nu pot să mă pronunţ”, spune Ion Gruescu, primarul Negomir.

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a rezolvat dilema. Moţiunea lui Boc l-a convins şi îi va oferi acestuia votul. „Ultima dată când m-aţi întrebat vă spuneam că nu ştiu pe cine voi vota la alegerile din 14 mai. Acum vă spun foarte clar că dacă voi face parte din delegaţia de la Gorj, şi cred că voi face parte sigur, îl voi vota pe Emil Boc”, susţine Liviu Cotojnam, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Ruşeţ e cu Ponta

Cotojman spune că va pune ştampila pe Boc chiar dacă nu se sincronizează cu preşedintele partidului, Ion Ruşeţ, care a spus de la început că va vota cu Blaga.

„Spun asta deşi nu mă sincronizez cu poziţia preşedintelui organizaţiei, Ion Ruşeţ. Cu siguranţă îl voi vota pe Emil Boc“, a spus primarul.

La Târgu-Jiu a venit şi Elena Udrea, care l-a ajutat pe Boc să-i convingă pe gorjeni să-i ofere votul. Pe lângă faptul că Udrea le-a amintit de finanţările venite în zonă, ministrul Dezvoltării a spus că Vasile Blaga este susţinut de preşedintele PSD, Victor Ponta, ca şi Ion Ruşeţ.

Preşedintele PDL Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu, a declarat că sâmbătă va avea o şedinţă când vor stabili atât cei 23 de delegaţi cât şi care este candidatul pe care-l va susţine organizaţia.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: