Denunţătoarea secretarului Şolea a lipsit de la proces

Judecata fostului secretar al Primăriei Bumbeşti Jiu, Victor Şolea, bate pasul pe loc pentru că femeia care l-a denunţat pe acesta procurorilor nu a apărut în faţa judecătorului de caz pentru a depune mărturie. Aceasta ar fi trebuit audiată ieri, însă în faţa magistratului de caz a fost prezent doar Şolea, adus cu duba din Penitenciarul Craiova.

Fostul secretar pare să aştepte cu interes declaraţiile celei care l-a băgat după gratii întrucât a indicat domiciliul la care femeia poate fi citată pentru a se prezenta la Tribunal. El a menţionat că denunţătoarea sa trebuie citată la o adresă din Curtişoara, nu la Bumbeşti Jiu, în cazul în care adresa indicată este cea corectă peste două săptămâni femeia având ocazia să spună cum a ajuns în situaţia de a-l mitui pe fostul secretar.

Şolea a negat în permanenţă că i-ar fi cerut acesteia bani, la termenul anterior el precizând chiar că ar fi refuzat mita de nu mai puţin de 42 de ori, ceea ce reprezintă un record. El este judecat în stare de arest preventiv, unul dintre avocaţii săi, venit tocmai de la Braşov, solicitând ieri o expertiză medico-legală prin care să fie constatate bolile grave de care ar suferi fostul secretar. Conform apropiaţilor şi apărătorilor săi, Şolea are ocluzie intestinală şi hernie inghinală, viaţa fiindu-i pusă în pericol în orice clipă. Magistratul de caz a acceptat solicitarea respectivă, dar s-a trezit cu o mică opoziţie din partea angajaţilor Penitenciarului Craiova, cei care îl aduc pe Şolea la Târgu Jiu. Aceştia spun că sunt prea puţini pentru a putea să meargă la Serviciul de Medicină Legală Gorj cu fostul secretar şi să mai poată avea grijă şi de ceilalţi deţinuţi cu care fac deplasarea, motiv pentru care au cerut ca expertiza medico-legală si fie făcută la Craiova. Medicii din Craiova ar putea refuza însă o asemenea solicitare şi, ca urmare, Şolea va fi expertizat tot la Târgu Jiu, gardienii care îl însoţesc urmând să se descurce cum pot cu ceilalţi deţinuţi pe care îi au în supraveghere.

DENUNŢĂTOR

Cazul lui Şolea cu denunţătoarea lipsă nu pare să fie singular, magistratul Alin Nicolescu descoperind ieri într-un alt dosar că nu există declaraţia denunţătorului. Este vorba despre o femeie şi fiul ei, din Prigoria, cei doi fiind acuzaţi că ar fi luat subvenţii de la stat pentru locuri de muncă fictiv create. Magistratul a văzut ieri că din dosar lipseşte tocmai declaraţia celui care i-a denunţat pe cei doi foşti patroni.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: