Denunţătorul Barna, la puşcărie înaintea lui Pârvulescu !!!

Culmea justiţiei din România! Denunţătorul primarului din Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, a ajuns după gratii înaintea celui pe care spera să îl vadă condamnat la închisoare pentru şpăgile de sute de mii de euro pe care susţine că a fost nevoit să i le dea. Andrei Gheorghe Barna este implicat în mai multe dosare penale, nefiind  nici el uşă de biserică, o instanţă de judecată condamnându-l acum, pentru a doua oară, definitiv, cu executare, la patru ani de închisoare. El mai avea o sentinţă din 2005, care era cu suspendare, Curtea de Apel Craiova contopind acum cele două pedepse şi, astfel, cel care „l-a dat în primire” pe Pârvulescu a ajuns de aceiaşi parte a gratiilor cu edilul din Fărcăşeşti.

Cum a ajuns Barna la puşcărie? Simplu, spun poliţiştii. A făcut o evaziune fiscală de 100.000 de lei, iar acum şi-a primit pedeapsa, mandatul emis pe numele său fiind pus în executare. Condamnarea vine la un an de când afaceristul a plătit o parte din suma datorată statului, în speranţa că instanţa va fi mai clementă. Magistraţii au dispus însă ca Barna să achite şi restul taxelor şi impozitelor neplătite. „Admite în parte acţiunea civilă şi obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente la 73.713,36 lei din care 43.662,06 lei impozit pe profit şi 30.051,30 lei TVA cu majorările de înţârziere aferente determinate potrivit art. 120 din OG 92/2003 din care constată că inculpatul a achitat suma de 28.000 lei respectiv 14.000 lei cu chitanţa seria TS7 nr. 0483219 din 16.11.2010 şi 14.000 lei cu chitanţa seria AJ nr. 0220380 din 17.03.2011”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Craiova.

Pentru Barna problemele cu justiţia nu se termină aici. El este aşteptat şi azi la instanţele din Gorj, unde este judecat într-un al treilea dosar de evaziune fiscală, săptămâna viitoare fiind programat un nou termen şi în procesul de corupţie în care este judecat tot în stare de arest preventiv Constantin Pârvulescu, Barna fiind aici denunţător. Cei care îl cunosc au declarat la audierile din dosarul primarului că omul de afaceri a ajuns să aibă asemenea probleme pentru că nu ar mai fi putut face faţă solicitărilor venite dinspre edilul din Fărcăşeşti.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: