Depozit de deșeuri lângă vila unui gorjean. Culmea, cu autorizație!

Situație dificilă pentru un gorjean care acum câțiva ani și-a cumpărat casă la Bălești. Cu doi ani în urmă, chiar lângă gardul lui a fost amenajat un depozit de deșeuri, unde noapte de noapte sunt aduse mii de tone de sticlă pisată. Depozitul a fost autorizat de Agenția pentru Protecția Mediului, deși se află între case locuite. Cazul a fost prezentat de jurnalistul Narcis Daju pe postul tv online TV Târgu Jiu.

Ilie Holtea a povestit în emisiune cum a început totul: “Problemele au început în 2018, când lângă casa mea au fost făcute lucrări. Inițial am crezut că sunt de igienizare, de la un nou proprietar care a cumpărat lângă mine. Treptat-treptat, au început să apară diverse deșeuri. Uimitor era că apăreau noaptea”.

Sunt sute de mii de tone de sticlă pisată, pe care vântul o ia și o duce pe drum, a mai spus Holtea. Până de curând, spune acesta, deșeurile erau depozitate direct pe pământ, dar între timp a fost amenajată o platformă betonată. Cu puțin timp înainte de un control al Gărzii de Mediu Gorj, zona a fost igienizată, a spus Holtea. “Ce se vede acum este igienizat, săptămâna trecută am trimis o adresă la Garda de Mediu și, uimitor, au apărut niște muncitori care încearcă să facă curat”, a explicat bărbatul. Garda de Mediu Gorj a făcut un control și a constatat că nu există spații de depozitare și că deșeurile sunt puse direct pe jos.

Glass Reciclare SRL are autorizație de mediu din 2018, când nici măcar nu era platformă betonată. În zonă nu este canalizare, dar cei de la APM Gorj au consemnat în autorizație că există.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a interesat de acest caz, cerându-i jurnalistului detalii pentru a dispune o anchetă. Narcis Daju a precizat că a primit mesaje de amenințare pentru a nu difuza emisiunea.

Gheorghe Sanda, comisar șef al Gărzii de Mediu Gorj, a spus în emisiune că au fost făcute controale și de fiecare dată au fost date amenzi de câte două miliarde de lei vechi. Mai mult, a demarat măsuri de suspendare a activității. “Garda de Mediu nu se ocupă de autorizarea acestui depozit, ci face propunere emitentului pentru suspendarea autorizației. Decizia de suspendare a autorizației revine oricărui emitent de autorizație”, a spus Sanda.

APM Gorj a autorizat și un al doilea depozit al firmei, tot la Bălești. “Am primit o sesizare și cu privire la acest depozit, am dispus un control”, a transmis Sanda. (R.S.)

Detalii în emisiune.

Galerie foto





Vizualizări: 7,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: