Deputaţii PDL de Gorj, prezenţe de 100%

Doi dintre parlamentarii judeţului au reuşit în sesiunea de toamnă a Parlamentului să aibă o prezenţă de 100% la procesul legislativ, lucru mai rar întâlnit. Cei doi sunt reprezentanţi ai actualului partid de guvernământ, Cosmin Popescu şi Severus Militaru figurând pe primele locuri într-un clasament întocmit în acest sens de către Institutul de Politici Publice.

Ei sunt printre cei 15 parlamentari ai PDL care au reuşit în sesiunea trecută să fie prezenţi la toate şedinţele, locurile ocupate în clasamentul respectiv fiind 6, pentru Militaru, şi 11, pentru Popescu. Următorul clasat, pe 174, pe la mijlocul clasamentului, este independentul Dan Morega, cu o prezenţă de 64,3%, primul dintre cei trei deputaţi ai PSD din judeţ, Vasile Popeangă, aflându-se de abia pe 225, cu o prezenţă de 43%. 

Mult mai jos în clasamentul IPP, pe 286, se regăseşte şi deputatul Mugurel Surupăceanu, cu o prezenţă de 31,8%, ultimul parlamentar de Gorj, şi la propriu şi la figurat, fiind, fireşte, Victor Ponta. Aşa cum s-a tot întâmplat în ultimii ani, şeful PSD figurează în topul chiulangiilor, la capitolul prezenţe el regăsindu-se pe locul 329, din 333, cu incredibila cifră de 0,9%!!! La aşa prezenţă Ponta rămâne parlamentarul cel mai chiulangiu de Gorj, la nivel de partid el fiind depăşit totuşi de Viorel Hrebenciuc, Iulian Manda, de PSD Dolj, şi alţi doi deputaţi social-democraţi care au reuşit performanţa de a avea ZERO prezenţe.

20 la sută din voturile lui Ruşeţ, antiPDL

La capitolul senatori, PDL Gorj este iarăşi bine reprezentat, şeful interimar al filialei, Ion Ruşeţ, având o prezenţă de 95,9% din şedinţe, acesta fiind plasat pe locul cinci în clasamentul întocmit de IPP.

Toni Greblă se situează pe locul 50, cu o prezenţă de 72,8%. Parlamentarul social-democrat iese însă în evidenţă cu un scor de 20,3% atunci când vine vorba de „vot rebel”, adică altfel decât a decis partidul.

„Rebel” este şi Ruşeţ, care are peste 21% din voturi exprimate altfel decât a decis partidul său, senatorul fiind mult timp în sesiunea din toamnă ţinta informaţiilor legate de posibila sa plecare din PDL şi mutare la PSD. Între timp, acesta a fost numit interimar în fruntea democrat-liberalilor din Gorj, poziţie care îi va influenţa voturile în viitoarea sesiune parlamentară, dar acest lucru se va putea concretiza în procente de abia la vară.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: