Deputatul Militaru și-a făcut bilanțul primelor șase luni de mandat

Pentru lunile iulie şi august, Parlamentul României şi-a închis porţile. Deputaţii şi senatorii au intrat deja în vacanţa parlamentară, concediu binemeritat pentru cei care au avut activitate şi doar unul în prelungire pentru cei care s-au făcut nevăzuţi după obţinerea mandatelor, la sfârşitul toamnei trecute.

În ceea ce-i priveşte pe parlamentarii de Gorj, până acum unul singur s-a prezentat de bună voie în faţa reprezentanţilor opiniei publice, oferind detalii despre cele şase luni petrecute în Parlament – un politician aflat la primul mandat de deputat, pe care oamenii “l-au citit” cu siguranţă atunci când i-au dat votul într-un colegiu în care îndemnurile şi cuvântările primarilor, roşii din cap până-n picioare,  n-au avut nici un fel de greutate. S-a scris frecvent despre el, mai ales fiindcă acţiunile, iniţiativele şi punctele de vedere susţinute în Parlament au contat pentru judeţul Gorj.

Propunere legislativă pentru pensionarea anticipată a minerilor

Într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri la Tg.Jiu, deputatul Severus Militaru a prezentat rezultatele activităţii sale de la investire până astăzi. Şi nu sunt puţine!... Intervenţii în plen ori de câte ori i s-a cerut sprijinul sau a considerat că poate ajuta, multe declaraţii politice, iniţiative legislative, interpelări şi întrebări derivate în mare parte din cazurile descrise de oamenii care au venit în audienţe. Dintre propunerile legislative, cea mai importantă pentru Gorj se referă la încadrarea în condiţii speciale a unor locuri de muncă din cariere pentru ca minerii să se poată pensiona mai devreme. Alte demersuri făcute în Camera Deputaţilor şi la conducerea diferitelor ministere au avut drept rezultat aprobarea măsurilor compensatorii şi pentru cei pe care îi disponibilizează SNL Oltenia, formularea intenţiei de compensare a datoriilor la buget a agenţilor economici (a cărei materializare ar salva multe societăţi) sau stoparea drumurilor pe care bolnavii de diabet din Gorj erau obligaţi să le facă la Craiova, consumabilele necesare tratamentului fiind trimise acum în judeţul de domiciliu.

Ajutor pentru reabilitarea termică a blocurilor din Motru și Mătăsari

O bună parte din obiectivele asumate în campania electorală de către tânărul politician din Motru au fost atinse sau se află în derulare. În aplicarea lor mai există piedici, mai ales din partea autorităţilor locale, neobişnuite să facă treaba să meargă şi încă într-un ritm alert. Este cazul blocurilor din Motru şi Turceni, care nu vor beneficia de reabilitare termică în cursul acestui an din cauza primarilor care au prevăzut în bugetele primăriilor fonduri pentru orice altceva, numai pentru izolare nu. În acest caz s-a ajuns până acolo încât primarul Motrului a declarat că cetăţenii oraşului nu doresc reabilitarea termică a apartamentelor, fireşte - fără consultarea acestora.  Grav este că primăria de la Motru a găsit bani pentru de toate…fântâni arteziene, publicaţii şi felicitări în care fotografia lui Dorin Hanu o concurează pe cea a Mântuitorului şi sporuri numeroase pentru cei 400 de angajaţi, de genul celui de solicitare neuropsihică, de poţi crede că toţi muncesc în condiţii mai grele decât cele din topitorii sau măruntaiele pământului. Aproape jumătate din taxele motrenilor se transformă în veniturile angajaţilor primăriei. Deputatul de Gorj a remarcat cheltuielile foarte mari cu personalul administraţiilor locale, care se plâng ulterior că nu mai au şi bani pentru investiţii. “Este foarte important – a precizat Militaru – ca primarii să se ocupe de proiecte în folosul comunităţilor, proiecte pentru care U.E. a pus la dispoziţie fonduri.”

Primarii, mulțumiți de atenția lui Militaru

Nici un primar din zona pe care Severus Militaru o reprezintă în Parlament nu a ezitat să-i ceară ajutorul în accesarea diferitelor proiecte şi toţi au fost sprijiniţi. Ion Gruescu, primarul Negomirului, spune că “în cele şase luni de mandat, Militaru a trecut prin toate localităţile mai mult decât toţi senatorii şi deputaţii la un loc”, iar politicianul este convins că, alături de acţiunile demarate pentru cetăţeni, şi acest lucru i-a adus respectul edililor, care au trecut peste ostilităţile pe care le dau culorile politice diferite.

Pentru gorjeni şi nu numai, susţinerea pe care tânărul deputat o dă acţiunilor de cultură, celor umanitare şi de educaţie nu mai este o noutate. Păstrarea identităţii culturale şi promovarea valorilor româneşti, astfel încât România să poată fi identificată şi altfel, nu doar după Dracula sau nume de fotbalişti, continuă să fie una din preocupările importante ale parlamentarului, care a dat deja roade. Ieşirea din anonimat a Gorjului, cu ajutorul a ceea ce a lăsat Brâncuşi, a talentelor de astăzi şi a potenţialului său turistic este proiectul de suflet pe care, în ciuda lipsei totale de concurs a oficialităţilor locale, Severus Militaru este convins că îl va duce la bun sfârşit. Şi tot aproape de suflet îi sunt şi acţiunile demarate pentru copiii gorjeni, din care excursiile gratuite la Parlamentul României şi contribuţiile la cluburile elevilor sau pentru cei mai puţin norocoşi sunt deja bine ştiute.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Severus Militaru a ales să nu dezamăgească. Să nu vândă iluzii pe post de realitate în schimbul puterii şi al avantajelor sale şi să denunţe minciuna şi ipocrizia politică în schimbul satisfacţiei pe care i-o dau promisiunile îndeplinite pentru că – spune el - nu este deloc o victorie să dai ochii cu alegătorii când nu faci nimic pentru ei. După o scurtă vacanţă cu familia, politicianul îşi va continua activitatea în zona sa. Asociaţia cultural-umanitară “Reuşim împreună!”, pe care a fondat-o de curând, are deja în derulare câteva proiecte de sprijin, atât pentru manifestările culturale, cât şi pentru cazuri sociale aparte.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: