Deşeurile din spital vor fi duse la groapa de gunoi din Târgu-Jiu

Deşeurile periculoase cu risc biologic colectate din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor fi în curând depozitate la groapa de gunoi a municipiului. Acest lucru se va întâmpla după ce aparatul de sterilizare al deşeurilor periculoase achiziţionat de Ministerul Sănătăţii pentru spital va deveni funcţional. Deşeurile biologice vor fi în continuare incinerate la crematoriul din Craiova.

În urmă cu doi ani, crematoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu s-a închis pentru că nu a mai coincis cu normele impuse de Uniunea Europeană. De atunci, deşeurile periculoase cu risc biologic colectate din secţiile Spitalului Judeţean erau depozitate într-un loc special amenajat iar apoi erau transportate pentru incinerare la Craiova. În scurt timp se va renunţa la acest traseu al deşeurilor periculoase pentru că Ministerul Sănătăţii a achiziţionat pentru spital un aparat de sterilizare a acestor deşeuri colectate din această unitate spitalicească. După ce se vor steriliza, deşeurile vor fi depozitate la groapa de gunoi a municipiului Târgu Jiu. „Am primit de la Ministerul Sănătăţii un aparat de sterilizare a deşeurilor. Procedeul de folosire este unul foarte simplu. Deşeurile periculoase vor fi strânse din secţiile spitalului, vor fi sterilizate în acest aparat iar apoi, după ce se va stabili că nu mai prezintă pericol, vor fi depozitate la groapa de gunoi. Până în prezent, am obţinut toate aprobările necesare pentru funcţionarea aparatului, acum trebuie să mai achiziţionăm nişte saci şi cutii speciale pentru transportul deşeurilor şi când totul va fi în regulă va deveni funcţional, însă nu putem şti în cât timp”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Deşeurile biologice vor fi în continuare transportate la Craiova pentru incinerare. Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă, consideră că noua modalitate de manipulare a deşeurilor periculoase este foarte benefică pentru Spitalul Judeţean. „Vor merge în continuare la crematoriu, deşeurile biologice constând în placente, anumite organe amputate în urma unor intervenţii chirurgicale şi alte părţi din organism. Acestea vor fi incinerate ca şi până în prezent”.

Aparatul de sterilizare a fost achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii, Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu îi revine sarcina de a-şi procura saci şi cutii pentru transportul deşeurilor periculoase.

Este de amintit că Pandurul a publicat ieri un articole despre faptul că angajaţii aruncă deşeurile menajere din spital, extrem de periculoase, la gheena de gunoi.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: