Dezastru la BAC-ul de toamnă – sub 200 de promovaţi în Gorj!

Doar 14,19 % dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă, au obţinut medie de promovare.  Practic, doar 197 de absolvenţi ai claselor a XII-a au reuşit să promoveze examenul maturităţii în această a doua etapă. Alţi 1191 de candidaţi au fost declaraţi respinşi. Comparativ cu rezultatele de anul trecut, se poate spune că acest rezultat este unul dezastruos, concluzie la care au ajuns chiar şi cei care nu au promovat. În această sesiune, cele mai multe medii au fost de 6 şi 7.

Aproximativ 1400 de absolvenţi de studii liceale din judeţul Gorj şi-au încercat norocul în sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Dintre aceştia doar o mică parte au reuşit să promoveze. La nivelul judeţului examenul de bacalaureat a fost organizat în şase centre de examinare, patru la nivelul municipiului Târgu Jiu iar celelalte două la Motru şi Turceni. „La examenul de bacalaureat am avut înscrişi 1736 de candidaţi, au fost prezenţi 1388, asta însemnând un procent de 79,95% din care rezultă un procent de promovabilitate de 14,19%. Numărul elevilor care au reuşit a fost de 197. Nu avem din păcate medii de 10 şi de 9 însă avem două medii între 8 şi 9 şi mai avem şi 19 medii între 7 şi 8. Anul trecut, promoţia august 2012 am avut un procent de promovabilitate de 42,33%. Menţionez că şi anul acesta în perioada de vară toate liceele mari şi nu numai au organizat cursuri pentru elevii noştri pentru a se prezenta cum se cuvine la examenul de bacalaureat. Prezenţa a fost de circa 50%”, a declarat Marius Badea, inspector general adjunct în cadrul ISJ Gorj.

Pregătirea pentru BAC, la piscine

“Dezastru!”, aşa a catalogat unul dintre candidaţi rezultatul pe care l-a înregistrat la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Dorea să urmeze o facultate, însă nu a putut să facă faţă tentaţiilor verii. A preferat să petreacă timpul dedicat studiului la piscine. “Tot dezastru! Am luat 1,90 la matematică. Restul probelor le-am luat. E grea matematica, o să încerc la anul. Probabil că o să îmi caut un loc de muncă. Subiectele nu au fost chiar grele. Nu m-am pregătit. Vara asta am făcut baie la piscină. Vroiam să dau la facultate. La anul…”, a spus unul dintre candidaţii care au susţinut examenul la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu.

Pe de altă parte, un alt candidat a reuşit să promoveze examenul maturităţii, dar nu îşi doreşte să urmeze studii universitare. “Am luat 6 şi sunt admis. Sunt foarte fericit. Nu voi da la facultate, pentru că vreau să lucrez. De trei ani lucrez ca brutar”, a spus Nicolae Croicu din Târgu Jiu.

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune ieri o contestaţie la centrele de examinare unde au susţinut examenul. Timp de două zile, lucrările acestora vor fi recorectate, urmând ca în data de 5 septembrie să fie afişate şi rezultatele finale. 

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: