Dezbatere pentru Jilț Sud. Localnicii au aflat de la Greenpeace!

Cetățenii comunei Slivilești și Mătăsari sunt supărați pe autoritățile locale din Mătăsari dar și pe reprezentanții Complexului Energetic Oltenia. Aceștia au organizat luni o dezbatere publică pentru proiectul de expropriere la cariera Jilț Sud iar oamenii spun că nu au fost chemați la aceasta discuții. A mers doar o persoană care a aflat de la şeful Greenpeace despre dezbaterea publică.

Dezbaterea publică organizată luni, 14 noiembrie, la primăria Mătăsari are legătură cu proiectul înaintat de Complexul Energetic Oltenia și depus la București în vederea obținerii unei hotărâri de expropriere și pentru cariera Jilț Sud. Se cunoaște faptul că unitatea minieră nu a ajuns la o înțelegere cu proprietarii de terenuri care au cerut angajări pentru a-și da terenurile unităţii miniere. Localnicii din Slivilești spun că ședința a fost ținută la secret de organizatori și că nu aflau dacă nu i-ar fi contactat o persoană de la Greenpeace.

I-au scris ministrului energiei

A fost prezentă la ședință doar o persoană care a aflat că vor mai urma și alte dezbateri și că la următoarea va lua parte și directorul Sorin Boza."N-au anunțat pe nimeni, nu am fost decât eu. Și asta pentru că m-a anunțat domnul Cepraga de la Greenpeace, care a aflat în ultimul moment. A fost primarul Gașpar, domnul Petrescu de la Investiții de la CEO și domnul Costică Dădălău, consilier și angajat al CEO. N-au spus mare lucru, că au venit să discute cu publicul pe tema exproprierilor de la Jilț Sud, dar care public, nu se știe", a declarat Elena Răduțu, proprietar de teren în perimetrul carierei Jilț Sud.

Localnicilor li s-a transmis de către organizatori că dezbaterea publică a fost anunțată pe site-ul primăriei Mătăsari. "I-am întrebat de ce nu ne-au anunțat și au zis că au publicat vineri pe site-ul primăriei. Le-am zis că țăranii nu au acces acolo, sunt oameni în Croici care sunt lipsiți de multe ori de apă darămite de internet", a mai spus Elena Răduțu. 

La începutul lunii octombrie, proprietarii de imobile de la cariera Jilț Sud, localnicii din Miculești, Croici și Mătăsari i-au scris ministrului energiei Victor Grigorescu că societatea CE Oltenia refuză recunoașterea convențiilor încheiate cu ei în perioada 2012-2014 și a angajamentelor pe care și le-a asumat, dar că în schimb avansează abuziv cu excavatoarele pe proprietățile lor.

Vizualizări: 3,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: