DGASPC Gorj caută medici stomatologi pentru asistaţi

Cei aproximativ 800 de copii şi adulţi din centrele DGASPC Gorj vor putea beneficia în mod gratuit de consultaţii şi tratamente stomatologice întrucât conducerea instituţiei intenţionează să încheie contracte de prestări servicii cu doi medici specialişti. Asistaţii nu mai au stomatolog de mai bine de 8 ani, deşi în patrimoniul direcţiei există aparatură medicală pentru tratarea problemelor dentare, cabinetul fiind închis din cauza lipsei de personal. Ba mai mult, persoanele cu handicap erau refuzate la cabinetele medicale private, în ciuda faptului că serviciile stomatologice efectuate se decontau de către DGASPC.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a hotărât să încheie pentru prima dată contracte de prestări servicii cu medici specialişti - stomatologi, astfel ca toţi beneficiarii, atât adulţi cât şi copii, aflaţi în centrele de tip rezidenţial din cadrul instituţiei, să beneficieze în mod gratuit de consultaţii şi tratamente stomatologice ori de câte ori este necesar. „Căutăm doi medici stomatologici, unul pentru copii şi altul pentru adulţi. Am luat decizia de a încheia contracte de prestări servicii pentru ca asistaţii noştri să beneficieze de consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite ori de câte ori este nevoie. Aceste servicii au fost gratuite şi până în momentul de faţă, însă se desfăşurau în mod haotic, la diverse cabinete şi costuri. De multe ori, medicii din sistemul privat ne-au refuzat beneficiarii întrucât este foarte greu să lucrezi cu un copil sau cu un adult cu handicap. În momentul de faţă, realizăm un studiu de piaţă pentru a vedea tarifele practicate de stomatologi. În urma evaluării ofertelor de preţ, vom selecta oferta cea mai bună”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Cabinet închis de mai bine de 8 ani

Asistaţii din centrele DGASPC Gorj nu mai au medic stomatolog de mai bine de 8 ani, deşi instituţia deţine aparatură medicală de specialitate. „În patrimoniul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj avem aparatură medicală pentru rezolvarea problemelor dentare. Lângă sediul centrului de la Bâlteni, până în urmă cu aproximativ 8 ani, a funcţionat un cabinet stomatologic însă după ce a plecat medicul cabinetul s-a închis”, a declarat Dumitru Cotrună. Acesta a mai precizat că înainte de a lua decizia demarării procedurilor pentru încheierea contractelor de prestări servicii cu medicii stomatologici s-a gândit la varianta de a redeschide acest cabinet. „M-am gândit şi la posibilitatea de a redeschide fostul cabinet stomatologic, însă sunt conştient de faptul că nu vom găsi medici pe care să-i angajăm, date fiind salariile mici ce le putem oferi. În general, medicii se feresc să lucreze în sistemul nostru întrucât nu avem linie de gardă pentru a-şi putea rotunji veniturile”, a precizat directorul DGASPC Gorj.

PROGRAMĂRI

Asistaţii centrelor din cadrul DGASPC Gorj vor beneficia de consultaţii şi tratamente stomatologice prin rotaţie. „Vreau ca toţi beneficiarii noştri să treacă pragul cabinetelor medicale cu care vom încheia contracte de prestări servicii cel puţin odată pe an întrucât provin din familii defavorizate şi n-au avut posibilitatea de a-şi îngriji dantura. Ei vor fi programaţi prin rotaţie, cu prioritizarea urgenţelor”, a declarat Dumitru Cotruna.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: