Dian Popescu: Nu voi fi schimbat nici după noul statut

Biroul Permanent Naţional al PNL a decis, luni, o serie de modificări la Statut. Una dintre acestea îl afectează direct pe senatorul Dian Popescu, copreşedintele filialei Gorj, deoarece se spune explicit că orice condamnare în primă instanţă pentru fapte comise cu intenţie atrage după sine suspendarea din calitatea de membru. „Nu voi fi schimbat”, dă asigurări Dian Popescu, care spune că statutul trebuie mai întâi aprobat de Consiliul Naţional. „Nu pot fi luate decizii în biroul permanent, ci într-un for statutar, iar până acolo e cale lungă”, a explicat Dian Popescu.

Modificările la Statut au fost anunţate de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional s-au luat decizii privind integritatea. ”În cazul în care, împotriva unui membru al PNL, este dispusă o măsură preventivă, şi aici este cazul arestului preventiv, fie efectiv sau la domiciliu, în acest caz, persoana respectivă este suspendată din funcţia pe care o deţine în PNL”, a anunţat Gorghiu. Suspendarea din partid se aplică şi pentru trimiterea în judecată.

Pentru situaţia în care reprezentantul PNL este condamnat în primă instanţă, Alina Gorghiu a afirmat că s-a lărgit sfera infracţiunilor săvârşite cu intenţie, de la faptele pentru corupţie, la toate faptele săvârşite cu intenţie. În acest caz, persoanei respective îi este suspendată calitatea de membru al PNL. Cei condamnaţi definitiv îşi pierd pentru totdeauna calitatea de membru PNL.

”Ne-am asumat cu toţii respectarea acelor reforme din noiembrie anul trecut. Cred că nu putem să funcţionăm şi să mai avem un discurs public care să nu fie evidenţiat aşa cum trebuie şi conform aşteptărilor publicului, în Statutul Partidului”, a mai precizat co-preşedintele PNL.

Probleme la Gorj

În Gorj, copreşedintele din partea vechiului PDL Dan Vîlceanu refuză să stea la aceeaşi masă cu Dian Popescu, tocmai din cauza condamnării. Vîlceanu i-a spus preşedintelui Vasile Blaga că la Gorj nu a fost constituit Comitetul Judeţean Executiv deoarece vechiul PNL Gorj nu mai are preşedinte.

În paralel însă, vechiul PNL a ţinut separat comitetul executiv, profitând de majoritatea de 14 la 11. Blaga l-a asigurat pe Vîlceanu că decizia va fi luată în scurt timp, pentru că mai sunt şi alţi liberali cu problemele cu legea care trebuie să se supună  regulilor statutului noului PNL.

În afară de Dian Popescu ar mai fi vizaţi încă cinci lideri liberali, însă co-preşedintele PNL Gorj nu crede că va fi suspendat din funcţie nici unul dintre ei.    „Nu se pot lua decizii din birou, ci de către un for statutar al partidului. Este o rezoluţie politică, care va merge în forul statutar. Trebuie mai întâi să se modifice statutul partidului, dar până atunci e cale lungă. Aşa că trebuie să-i liniştesc pe colegii mei care mă vor plecat, că mai au de aşteptat. Nu voi fi suspendat nici eu, nici ceilalţi colegii din ţară”, a declarat Dian Popescu.

În situaţia lui mai sunt: senatorul Corneliu Dobriţoiu; deputatul Marian Zlotea; senatorul Gigi Chiru; deputatul Mircea Roşca şi preşedintele CJ Botoşani Florin Ţurcanu.  

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: