Dian Popescu: Primarii pleacă după bani

Dian Popescu, copreşedintele Alianţei Creştin Liberale (ACL) Gorj, a declarat ieri că primarii care au părăsit Partidul Naţional Liberal pentru a merge la PSD mizând pe ordonanţa traseismului politic au plecat mai ales după bani. Dian Popescu a vorbit şi despre impactul negativ pe care îl au aceste migrări asupra alegerilor prezidenţiale, declarând că la Gorj tot nu au fost atâtea migrări cum au fost în alte judeţe.

Reporter: Cum comentaţi faptul că tot mai mulţi primari PNL migrează spre PSD?

Dian Popescu: Nu există un şablon, fiecare pleacă fiindcă are motivele lui să plece. Să ştiţi că PNL Gorj este totuşi norocos că nu au plecat aşa mulţi primari cum au plecat din alte judeţe. Sunt câteva cazuri izolate care pleacă după bani. Faptul că spun că nu i-am ajutat eu cu bani după inundaţii, astea sunt motive puerile, numai guvernul poate aloca bani pentru astfel de lucruri. Eu, ca parlamentar de opoziţie, nu puteam decât să-i sprijin în anumite demersuri. Vor fi foarte dezamăgiţi când vor vedea că banii promişi nu există.

Rep.: Cum credeţi că vor influenţa efectele ordonanţei 55 alegerile prezidenţiale?

Dian Popescu: Aş fi ipocrit dacă aş zice că nu influenţează alegerile, dar la alegerile prezidenţiale vorbim de ieşirea la vot în marile oraşe. Este drept că dacă primarul este devotat, aduce oamenii la vot, se implică, partidul din care face parte va face treabă bună la alegeri. Pe de altă parte, vorbim de o miză naţională şi oamenii vor vota aşa cum cred ei că e mai bine pentru ţară indiferent la ce partid e primarul. Nu trebuie să fim ipocriţi, plecarea primarilor influenţează în mod negativ ACL.

Rep. : Mulţi primari spun că nu faceţi o campanie serioasă din partea ACL. Care este motivul?

Dian Popescu: Fiecare primar judecă din punctul lui de vedere. Este adevărat că a fost un început mai greoi din cauză că nu am avut materiale tipărite. Va fi o campanie în forţă imediat ce ne vor veni materialele.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: