Dian Popescu primeşte cadou un rechizitoriu înainte de a deveni senator. Urmează arestări!

Liderul liberalilor gorjeni Dian Popescu, ales senator la alegerile din 9 decembrie, a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Gorj, alături de alte cinci persoane. Cei şase sunt judecaţi în dosarul în care este arestat primarul Florin Pavel. Aceştia sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, fals, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, luare şi dare de mită. Procurorul Emil Moţa s-a grăbit cu rechizitoriul şi pentru că Dian Popescu, odată ajuns în parlament, ar fi fost de competenţa Parchetului General. Procurorii au cerut arestarea a doi dintre inculpaţi. Este vorba de omul de afaceri Dan Floarea și despre Nicolae Isar, diriginte de șantier. Propunerea va fi analizată astăzi, la ora 10.00, de magistrații de la Tribunalul Gorj.

Cei trimişi în judecată sunt primarul din Peştişani, Florin Pavel, Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj şi proaspăt senator al USL, Gabriel Titus Popescu, fratele lui Dian Popescu, omul de afaceri Dan Radu Floarea, patron al Tech Safety, Dumitru Pârvulescu, secretar general adjunct în Ministerul Economiei şi Nicolae Isar, diriginte de şantier.

Dian Popescu este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals şi dare de mită fiind acuzat că, în calitate de administrator al societății Maserati, a executat lucrări de construcție a două baze sportive în localitățile Scoarța și Peștișani. Anchetatorii susțin că, în campania electorală din anul 2008, acesta i-ar fi oferit 7.000 de lei primarului din Peștișani, iar, câteva luni mai târziu, firma lui a fost desemnată câștigătoare a licitației.

Pîrvulescu Dumitru, secretar general adjunct în Ministerul Economiei, Cel care s-a ocupat de construirea unui campus școlar este omul de afaceri Dan Radu Floarea primind bani pentru lucrări neexecutate. Floarea a precizat chiar că din cauza lucrării de la Peștișani firma sa a intrat în faliment.

Comerţului şi Mediului de Afaceri, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit comunicatului Parchetului de pe Lângă Tribunalul Gorj, acesta este acuzat că, prin rugăminţi şi folosindu-se de relaţiile de prietenie în care se aflau, l-a determinat pe primarul Pavel să semneze două contracte de cesiune de creanţă, la data de 2 iulie 2009, în valoare de 2.500.000 lei către persoane fizice, fără aprobarea Consiliului Local Peştişani.

„Sunt nevinovat, sunt acuzat că aş fi dat mită unui subaltern de-al meu. Cel care a făcut această acuzaţie, că aş fi dat mită, are plângere penală, i-am făcut plângere penală şi a spus că nu a văzut, ci a auzit acest lucru la un chef. Mă bucur că dosarul a fost trimis la instanţă, pentru că voi putea să-mi demonstrez nevinovăţia“.

Dian Popescu

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: