Dicţionarul personalităţilor din Gorj şi Istanbul, lansat la Târgu Jiu

Un număr de 27 de elevi de la ColegiulŐzel Cizangir Lisesidin Istanbul, Turcia vor participa la un schimb de experiență alături de elevii Colegiului NaționalTudorVladimirescu(CNTV) din Târgu Jiu.  Activitățile la care vor lua parte elevii gorjeni și elevii turci fac parte din Proiectul Bilateral ComeniusCommon European Values. Personalities and Local Cultures(2010-2012), coordonatde profesoara de engleza TeodoraDragotă.

Elevii turci vor participa la cursurile claselor a XI-a C și a XI-a D, la activități de cunoaștere și aprofundare a cunoștințelor despre zona noastră geografică și culturală, vor fi implicați în activități sportive și artistice, vor participa la ore de limba română, cât și la concursuri pe teme asupra personalităților locale din Gorj și Istanbul și teme europene. De asemenea elevii de la CNTV vor continua orele de limba turcă începute în cadrul deplasării lor în școala parteneră din Istanbul. Pe parcursul acestei zile elevii turci, însoțiți de colegii târgujieni, vor fi conduși la Prefectură și la Primăria orașului Târgu-Jiu, unde vor avea ocazia să viziteze aceste obiective, după care își vor prezenta activitățile din cadrul Proiectului desfășurat în instituția lor în amfiteatrul CNTV. ”Miercuri, 30 mai 2012, va avea loc evenimentul de vârf al acestui proiect bilateral Comenius. La Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu elevii parteneri implicați în proiect vor prezenta într-un spectacol cei doi ani de activitate ai proiectului, vor lansa Dicționarul personalităților locale din Gorj și Istanbul, produsul final comun, și vor prezenta galeria de fotografie cu aspecte din viața cotidiană a celor doua regiuni. Vom avea  de asemenea plăcerea să îi urmărim pe colegii noștri din Turcia prezentându-ne un program artistic”, spune profesoara Teodora Dragotă de la CNTV.

ACTIVITĂŢI

Evenimentele la care vor participa elevii turci nu se vor sfârși aici. Joi, 31 mai,  aceștia vor fi invitați la festivitatea robelor dedicată elevilor claselor a XII-a, iar pe 1 iunie elevii celor două instituții vor sărbători ”Ziua Copilului” prin activități interesante. Vor face o vizită documentară pe Valea Sohodolului, şi vor participa la competiția CNTV „Care pe care”.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: