Directori de şcoli, respinşi de Corpul Naţional al Experţilor

Zeci de directori şi profesori de şcoli din judeţul Gorj nu au fot acceptaţi în Corpul Naţional al Experţilor din Educaţie. Deşi au ocupat funcţii de conducere timp de mai mulţi ani, mai mulţi directori de şcoli au fost respinşi din competiţie pentru că nu au acumulat punctajele necesare. Pe viitor, toate persoanele din sistemul de învăţământ care vor să ocupe o astfel de funcţie trebuie să fie acceptate în acest organism.

La nivelul judeţului Gorj s-au înscris pentru a face parte din Corpul Naţional în Managementul Naţional 358 de directori, inspectori şcolari sau profesori, care vor să ocupe pe viitor o funcţie de conducere. Nu toţi însă au obţinut punctajele necesare şi au fost declaraţi respinşi. În această situaţie se află peste 60 de cadre didactice. Asta înseamnă că nu vor mai putea ocupa funcţii de conducere pe viitor. Printre cei nepromovaţi în urma evaluării portofoliilor depuse la concursul de selecţie se numără atât profesori, cât şi directori de şcoli. Printre directorii respinşi se numărăr Ion Carcalicea de la Şcoala Generală Nr1 Negomir, Camelia Cealâcu de la Şcoala Generală Sâmbotin, Adriana Peptan, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu, Gabriela Popescu de la Şcoala Generală Plopşoru, Elena Popescu, director adjunct la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin. De asemenea, unii directori, cum ar fi Gheorghe Gican de la şcoala din Slivileşti, Nicolae Lăpădat de la şcoala din Bălceşti au fost respinşi pentru că nu aveau cursul de management educaţional, iar alţii precum Antonică Pereteanu de la şcoala din Chiciora, Nicolae Lăscăteu de la şcoala din Drăguţeşti nu au fost admişi deoarece aveau dosarele incomplete. Cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii în perioada 9-13 aprilie la inspectoratul şcolar sau la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

ÎNSCRIERE

Cei care au trecut de selecţia pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în managementului educaţional vor fi înscrişi în Registrul naţional. De anul viitor ISJ Gorj poate scoate la concursul de selecţie pentru obţinerea calităţii de membru un număr de locuri de cel mult 5% din totalul posturilor didactice existente la nivelul judeţului. Ocuparea acestor locuri se face de candidaţii declaraţi promovaţi în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute la evaluarea portofoliilor.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: