Directorii de şcoli, în pragul demiterii

Zeci de directori de şcoli şi licee din judeţul Gorj sunt în pericol de a-şi pierde funcţiile începând cu săptămâna viitoare. Contractele de management a peste treizeci de directori expiră începând cu data de 3 mai. În funcţie de rezultatele obţinute pe perioada mandatului, aceştia vor fi revocaţi din funcţii sau vor fi numiţi în continuare cu delegaţie.

„Pe data de trei mai expiră contractele de management pentru 17 directori de şcoli generale, grădiniţe, cluburi ale elevilor, iar la sfârşitul lunii mai pentru zece directori din învăţământul liceal”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Gorj.

În această situaţie se află directorii de la Şcoala Generală Nr. 1, de la Şcoala Generală Nr. 2, de la Şcoala Generală Nr 11, la Grupul Şcolar „Henri Coandă” din Târgu Jiu sau de la unităţile din Borăscu, Hurezani, Rovinari, Târgu Cărbuneşti şi Motru.

Soarta directorilor, la mâna inspectorilor

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj în acest an nu se vor mai organiza concursuri de ocupare a posturilor, ci va fi evaluată activitatea managerilor de şcoli pe o perioadă de patru ani. Soarta directorilor va fi decisă în şedinţa Consiliului de Administraţie ce va avea loc în această săptămână. „În conformitate cu statutul personalului didactic, atunci când un post de director devine vacant este atribuţia inspectorului şcolar general să emită dispoziţia de numire a unui director care ocupă această funcţie prin detaşare în interesul învăţământului până la ocuparea acestui post prin concurs”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Gorj. Pentru mulţi dintre directorii unităţilor de învăţământ o eventuală schimbare din funcţie ar însemna stoparea proiectelor. „Sunt multe proiecte de terminat în această şcoală. Am dori să dotăm această unitate cu o centrală termică sau să construim o sală de sport”, spune Cornelia Secărin, directoarea Şcolii Generale Nr. 2 din municipiu.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: