Directorii din minerit şi energie au propuneri pentru dezvoltarea judeţului

Primarii şi şefii instituţiilor publice din Gorj s-au întâlnit ieri cu conducerea Grupului de Economie Aplicată (GEA Strategy & Consulting SA), societate care va realiza o nouă Strategie de dezvoltare socio-economică a judeţului. Acestora li s-a cerut să vină cu propuneri şi cu proiecte care să aibă ca rezultat dezvoltarea Gorjului. Strategia, care a costat miliarde bune, va fi supusă dezbaterii publice şi aprobată în Consiliul Judeţean. În prima fază, doar directorii din minerit şi energie s-au arătat interesaţi de Strategie.

În prima fază, doar directorii din minerit şi energie s-au arătat interesaţi de Strategia de dezvoltare a judeţului. “Până acum, mineritul a stat la baza dezvoltării judeţului. Noi, SNLO, dispunem de suprafeţe mari care pot fi redate agriculturii. De aici poate veni dezvoltarea Gorjului pe viitor”, a declarat Daniel Burlan, directorul SNLO. La rândul său, şeful Complexului Energetic Rovinari a precizat că judeţul Gorj nu va duce lipsă de cărbune în următorii 50 de ani. “Avem cărbune pentru 50 de ani de acum încolo. Foarte multe ţări europene şi-au terminat investiţiile iar românii plecaţi la muncă vor trebui să se întoarcă. Astfel, la nivelul judeţul trebuie să se dezvolte idei de antreprenoriat”, a precizat Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari. Reprezentantului GEA Strategy a precizat că ideile pot fi puse în practică în condiţiile în care se atrag investitori străini. “Putem atrage bănci din Italia care să identifice investitorii ce ar putea pune în practică aceste idei”, a menţionat Răzvan Buzatu.

CONVOCARE

Scopul întrunirii a fost acela de a-i convinge pe primari şi directori să elaboreze proiecte şi să facă propuneri pentru dezvoltarea judeţului. “Toate proiectele pot fi trimise Consiliului Judeţean pentru a fi analizate. Vom organiza consultări publice şi vom face un site pentru a putea interacţiona cu cetăţenii”, a declarat Răzvan Buzatu, directorul Departamentului Administraţie Publică GEA Strategy & Consulting SA.

STUDII

GEA Strategy va efectua patru studii a căror valoare totală se ridică la aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi. Mai mult, Consiliul Judeţean a mai acordat alte miliarde în urmă cu puţin timp, tot pentru strategia de dezvoltare, care însă pare că este nereuşită.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: