Discuţii pentru preluarea a zeci de hectare de la UM Sadu

Autorităţile vor să preia aproximativ 50 de hectare de la Uzina Mecanică Sadu II în favoarea Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. Asta în condiţiile în care de aproximativ cinci ani se încearcă extinderea Parcului Industrial cu 11 hectare, dar fără succes. Lipsa terenului a dus la pierderea unor investitori importanţi care ar fi putut crea sute de locuri de muncă pentru gorjeni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj dă vina pe birocraţie pentru eşecul demersurilor făcute în vederea extinderii Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. „Extinderea Parcului Industrial Bumbeşti Jiu o trec în momentul de faţă la capitolul nerealizări pentru că trebuia preluată suprafaţa de 11 hectare de la Uzina Mecanică Sadu II. Nu putem să dezmintem că e vina reticenţei, a birocraţiei din cadrul administraţiei. În cadrul ministerului Economiei şi a societăţii Romarm s-a acumulat un zid de nepătruns al acestei birocraţii. Am stabilit şi cu primarul de la Bumbeşti Jiu şi cu ministrul Economiei, domnul Tudose, ca după Paşti să ne mutăm la Bucureşti pentru a perfecta acest lucru”, a declarat Ion Călinoiu.

În condiţiile în care de aproximativ cinci ani nu s-au putut prelua nici măcar cele 11 hectare, autorităţile vorbesc despre preluarea întregii baze materiale de la UM Sadu. „Din câte am discutat cu ministrul Tudose nu vom prelua numai cele 11 hectare, ci întreaga suprafaţă de la Uzina Mecanică Sadu II pentru că nu mai are nici un fel de perspectivă. E vorba cam de 50 de hectare. Aceste hectare devin piatră de moară pentru Uzina Mecanică Sadu II, care e datoare la bugetul local, la taxe şi impozite”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Şi primarul de la Bumbeşti Jiu crede că trebuie preluată toată baza materială, întrucât aici nu se mai derulează activităţi de producţie. „Am purtat o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a  prelua întreaga bază materială întrucât administrarea Parcului Industrial generează costuri. În plus, Uzina Mecanică are datorii de peste 3 milioane de lei la bugetul local. Cel mai probabil, săptămâna viitoare vom merge la Bucureşti pentru a face demersuri în acest sens”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: