DN 66, blocat de un transport agabaritic neautorizat

Circulaţia pe DN 66 a fost blocată în noaptea de duminică spre luni după ce un buldozer transportat pe o platformă a căzut peste un parapet în zona Vârţ. Transportul agabaritic nu era autorizat, iar buldozerul era neasigurat. Din această cauză firma respectivă a fost amendată cu suma de 20.000 de lei, iar şoferul care efectua transportul s-a ales cu o sancţiune de 720 de lei.

Un transport agabaritic neautorizat a fost la un pas de a isca o tragedie pe DN66, în zona Vârţ. Un buldozer transportat pe o platformă s-a răsturnat peste un parapet. Din fericire, în jurul orelor 23.00, în zona respectivă traficul nu era unul intens şi nu au fost victime. „Transportul agabaritic nu a fost înregistrat la noi, nu figura cu autorizaţie de transport specială. Buldozerul nu era asigurat şi a distrus parapetul podului. Circulaţia a fost blocată mai puţin de două ore pentru că în zona respectivă se circulă pe o singură bandă”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, atât firma care deţinea utilajele, cât şi şoferul care efectua transportul s-au ales cu sancţiuni contravenţionale. „Transportul agabaritic se deplasa din direcţia Târgu Jiu – Craiova, pe un sector de drum cu o singură bandă, iar utilajul a căzut pe carosabil blocând traficul rutier în totalitate. În urma acestui eveniment rutier conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 720 de lei pentru neasigurarea încărcăturii, iar firmei transportatoare i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în sumă de 20.000 de lei”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: