Doctoriţa Khraibani are zece obiective şi toate mincinoase

Faptul că a uitat să îşi treacă unul dintre cei doi copii în pliantul electoral i-a făcut pe alegători să se amuze şi pe seama promisiunilor Cameliei Khraibani. Nici în ceea ce priveşte veridicitatea obiectivelor sale electorale, Khraibani nu stă mai bine. Candidata USL le-a postat pe pagina sa de facebook, uitând probabil, la fel ca primarul Motrului, că oamenii nu ia de bun tot ce li se pune-n faţă şi că gândesc în cunoştinţă de cauză.

Bazându-se pe profesia de medic, Khraibani susţine că va avea grijă de sănătatea localnicilor, că va asigura aparatură performantă cabinetelor şi va atrage specialişti. Astea toate în condiţiile în care a creat un adevărat dezastru la spitalul Motru, pe care edilul oraşului i l-a dat pe mână: Motru nu mai are computer tomograf, acesta fiind preluat de spitalul din Tg. Cărbuneşti pentru că Khraibani şi primăria nu au onorat contractul leasing cu firma care-l adusese, spitalul de la Motru este încadrat în penultima clasă calitativă, IV, şi aceasta sub supraveghere, deci sub criteriile necesare clasei. Sub clasa IV se află doar spitalele cu o singură specialitate, de genul celui de la Dobriţa. La polul opus este tot spitalul din Tg. Cărbuneşti, care a ştiut să păstreze şi să folosească tomograful primit de la Motru, are 9 linii de gardă şi peste 120 de medici, deşi acum 7-8 ani se afla în urma celui din Motru, pe când Motrul are doar 2 linii de gardă şi vreo 20 de medici. Nu degeaba ministrul Raed Arafat dă Cărbuneştiul „exemplu de profesionalism pentru toate celelalte spitale din Gorj”!  

De la sănătate la drumuri...

Khraibani spune că ”susţine autostrada Sudului Craiova-Timişoara”, deşi orice copil de clasa a III a ştie că aceasta nu trece prin Gorj, „drumul rapid Craiova-Petroşani”, a cărui rută nu are tangenţă cu colegiul candidatei USL, şi ”proiectele de infrastructură locală”, acestea din urmă blocate de către guvernul Ponta. Este vorba de 270 km de drumuri în Gorj, din care aproape 80 km în colegiul electoral IV (12 km numai în Samarineşti), care aveau deja finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, program prin care primăriile încasau în mod regulat fonduri pentru derularea lucrărilor la diferite proiecte.

Imediat după preluarea puterii, în 13 mai 2012, USL a anulat toate finanţările pentru drumuri, şi pentru 2012, şi pentru 2013. La vremea aceea, Ponta spunea că banii luaţi de la drumuri vor fi folosiţi la „cofinanţarea programelor europene”, fapt care nu s-a întâmplat de vreme ce banii europeni nu au mai curs către România tocmai datorită nerespectării condiţiilor de către acest guvern. Dacă ne reamintim că în momentul opririi de către Victor Ponta a sumelor destinate drumurilor tocmai începuse campania electorală, e lesne de imaginat unde s-au dus banii pentru drumurile pe care candidata USL spune că „le-ar susţine” şi la fel de uşor de realizat că gorjenii au plătit cu vârf şi-ndesat campania electorală din primăvară, păgubiţi de aproape 300 km de asflat.

Candidata USL va face... lucruri făcute deja!

Doctoriţa ginecolog se va îngriji, zice ea, de „protecţia categoriilor defavorizate şi de locuri de muncă pentru disponibilizaţi”. Caz în care ar contrazice acţiunile directorului său de campanie, Dorin Hanu, care protejează în Motru doar anumiţi defavorizaţi, unii dintre aceştia locatari ai  C3 şi C7, scutiţi integral de achitarea încălzirii, a apei potabile, a canalului, dar cu pensii în jurul a 1000 lei şi ajutoare de la primărie pe lângă, în contul carnetului de partid şi al mobilizării electorale. Cât despre locurile de muncă, Khraibani nu a intervenit în niciun fel când conducerile puse de USL la CEO şi Minprest au facut recent angajări pe bandă rulantă doar pe TESA, nu muncitori, şi nu din rândul disponibilizaţilor, ci doar soţii şi alte rude ale şefilor din PSD.

Mărirea salariilor profesorilor este un alt obiectiv mincinos al lui Khraibani, dovedit chiar acum două zile, când Hanu şi consilierii săi, toţi colegi de partid cu doctoriţa, au aprobat nu mai puţin de 160.000 lei măriri de salariu pentru angajaţii spitalului Motru, în speranţa asigurării unei susţineri electorale a directoarei suspendate. Fiind tovarăşi de serviciu cu candidata USL, angajaţii din spital cunosc cel mai bine, vrând-nevrând, cine este cu adevărat uselista care se visează deputat, de la comportamentul neprofesionist şi inuman adesea la deturnările de fonduri, despre care vom reveni pe larg cu explicaţii. Nu doar spitalul se află în administrarea primăriei, ci şi şcolile, dar salarizarea profesorilor din Motru nu este atât de importantă pentru Hanu şi Khraibani încât să beneficieze de vreun ban în plus!

Khraibani se opune privatizării CEO, promisă de Ponta

În ceea ce priveşte aşa zisa oponenţă faţă de privatizarea majoritară a CE Oltenia, Khraibani ori îi consideră prea proşti pe mineri, ori nu a luat în calcul angajamentul scris asumat de şeful său de partid, V. Ponta, în faţa FMI, care prevede negru pe alb exact contrariul. Cât despre deschiderea carierei Ploştina, acesta este un subiect pus de mult timp pe tapet de contracandidatul său, deputatul în funcţie Constantin Militaru, care a cerut acest lucru în mandatul său, împreună cu acceptul ministerului de a investi în construcţia unui grup energetic la Motru. Răspunsul ministerului se găseşte pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor: „Atât deschiderea carierei Ploştina Sud, cât şi posibilitatea construirii unui grup energetic la Motru vor fi decizii care se vor lua de către noua entitate energetică (n.r. CEO), în funcţie de necesarul de cărbune şi energie al complexului.” Cu alte cuvinte, dacă există cerere de cărbune şi energie, se poate proceda la deschideri, în caz contrar nu! Iar în situaţia pe care o pregăteşte guvernul Ponta pentru CEO, nici atât, iar candidata USL ştie acest lucru!

În final, Khraibani susţine „modificarea legislaţiei pentru ca o parte din redevenţa datorată statului de către unităţile miniere să se întoarcă la bugetele locale”. Devine din ce în ce mai greu de crezut că un candidat cu şcoală totuşi minte cu neruşinare, asemeni mentorului său din primărie, faţă de lucruri la care nu are nicio contribuţie. Proiectul de modificare a Legii Minelor, căci despre asta este vorba, a fost iniţiat în 2009 de către doi parlamentari gorjeni, Ion Ruşeţ şi Toni Mihail Greblă, şi conţine tocmai modificările la care candidata USL promite ca va munci dacă va fi aleasă deputat. El a fost blocat la mjilocul lunii septembrie 2011 exact de către parlamentarii PSD şi PNL, astăzi USL-işti, şi întors la comisia de industrii, condusă de psd-istul Iulian Iancu, motivaţia fiind chiar amendamentele care vizau redevenţele miniere. Cât priveşte „redarea în circuitul agricol a suprafeţelor afectate de lucrările miniere”, atât senatorul Ion Ruşeţ, cât şi deputatul Severus Militaru au cerut insistent măsuri şi fonduri pentru  reconstrucţia ecologică, iar primăriile au primit o parte din banii necesari, dar banii pentru investiţii au fost în totalitate blocaţi de către acelaşi guvern USL. 

Din cele zece obiective ar mai fi două, unul se referă la promovarea zonei pentru atragerea de investitori şi celălalt la identificarea problemelor oamenilor când va fi deputat. Cine nu ar privi cu scepticism promisiunea atragerii unor investitori când vine din partea directoarei unui spital care nu  a putut aduce un medic anestezist, preferând să trimită bolnavii şi viitoarele mame în Tg.Jiu şi Dr.T. Severin, pentru cea mai mică intervenţie(de multe ori contra timp şi pe pielea bolnavului)?

Iar, dacă aştepţi să devii deputat ca să afli problemele oamenilor pe care vrei să-i reprezinţi... pentru acest mod de a gândi nu mai e nevoie de nicio demonstraţie.

Vizualizări: 284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: