Două accidente de circulaţie

Pe parcursul zilei de marţi, traversarea neregulamentară a reprezentat cauza de producerea a două accidente de circulaţie. Din fericire, indisciplina victimelor, un bărbat de 62 ani şi o minoră de 5 ani, s-a “soldat” doar cu leziuni uşoare pentru acestea.

Primul accident de circulaţie a avut loc la ora 07:50, pe str. Tismana din municipiul Tg. Jiu.

Din primele cercetări efectuate de către poliţişti ai Biroului Rutier Tg. Jiu s-a constatat că o tânără de 31 ani, din comuna Leleşti, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe str. Tismana, la schimbarea direcţiei de deplasare prin viraj la stânga, l-a acroşat C.D., de 62 ani, din municipiul Tg. Jiu, care se angajase în traversarea străzii fără să se asigure.

În urma impactului, pietonul a suferit leziuni corporale uşoare, fiind transportat cu o ambulanţă, pentru acordare de îngrijiri medicale la Secţia U.P.U. a Spitalului “Tudor Vladimirescu”.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La orele 17:00, Poliţia Municipiului Tg. Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că pe str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, s-a produs un accident de circulaţie, victimă fiind o fetiţă.

 Poliţiştii Biroului Rutier, ajunşi imediat la faţa locului, au constatat cu ocazia primelor cercetări efectuate, faptul că minora de 5 ani,  nesupravegheată, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, moment în care a fost accidentată de autoturismul condus de către I.L., de 23 ani, din municipiul Tg. Jiu.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a lămuri împrejurările exacte în care s-au produs accidentele de circulaţie.

Pentru a evita implicarea pietonilor în accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri le recomandă să-şi sporească atenţia, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă. Pe timpul nopţii este recomandabil a se evita pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului. În condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: