Două sute de localnici din Peştişani riscă să rămână pe drumuri

Cele aproape 80 de familii care locuiesc în colonia ACH din Peştişani riscă să rămână pe drumuri după ce primăria este obligată de instanţele judecătoreşti să retrocedeze terenurile adevăraţilor proprietari. Primarul Florin Pavel spune că nu are nicio soluţie pentru cele aproape 200 de suflete şi că i-a avertizat de ani buni că asta urmează să se întâmple.

Riscă să ajungă pe drumuri! Este vorba de cele 80 de familii care locuiesc în barăcile fostei colonii ACH din Peştişani. Nu numai că de aproape o lună stau fără curent, dar acum sunt pe punctul de a-şi pierde şi acoperişul. Situaţia a fost semnalată de senatorul Tudor Barbu, care a spus ieri că a stat de vorbă cu oamenii. ”Vreau să vă spun că situaţia este dramatică, 80 de familii adică 200 de suflete sunt în pragul de a fi daţi afară, pe străzi pentru că terenurile, eu ştiu exact situaţia, am fost în campania din 2012 în casele oamenilor şi le-am promis că voi încerca să îi ajut, dar nu s-a întâmplat să fim la guvernare. Familiile sunt în pragul de a fi date afară, termenul este extrem de scurt pentru că terenurile sunt private, revendicate şi o parte deja retrocedate. Primarul a spus că îi dă afară în drum pentru că nu are ce să le facă. Primarul dacă face altceva decât îi permite legea ajunge în puşcărie”, a spus senatorul Tudor Barbu.

Pavel: Ei trebuie să găsească soluţii, nu primăria

Primarul din Peştişani, Florin Pavel, spune însă că primăria nu are soluţii pentru acea mână de oameni şi că ei singuri trebuia să se fi gândit că stau ilegal pe nişte terenuri care nu sunt ale lor. Mai mult primarul susţine că cei mai mulţi au deja locuinţe în alte părţi, însă refuză să se mute în ele. ”Ei nu sunt de acord cu nimic, ar vrea degeaba. Terenurile sunt cerute pe legea 18 şi vor fi retrocedate proprietarilor. Noi deja am întârziat procedurile de retrocedare pentru ei. Primăria nu trebuie să găsească soluţii pentru ei, ei sunt veniţi de prin alte părţi, ca să nu mai spun că jumătate din ei au locuinţe. Greşeala mea a fost în 2005, nu trebuia să-i preiau, i-am preluat gândindu-mă că au fost familii care au lucrat la ACH, dar acum nu mai sunt decât vreo cinci din cei vechi. Acum sunt de prin toate părţile”, a spus Florin Pavel, primarul din Peştişani.  

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: