Douăzeci de directori de grădiniţe, eliberaţi din funcţie

Veste proastă pentru directorii de grădiniţe din Gorj! Doar opt din totalul de 27 vor mai ocupa fotoliul de director în noul an şcolar şi asta pentru că Ministerul Educaţiei a decis să se reducă drastic numărul unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj anunţă că în anul şcolar 2010-2011 la nivelul judeţului Gorj vor dispărea din organigramă mai  multe posturi de director de grădiniţă. „S-a decis ca mai multe grădiniţe să fie arondate uneia singure pentru o mai bună eficientizare a sistemului de învăţământ. Se vor face şi economii pentru că vor fi eliminate mai multe posturi de conducere“, a precizat Justin Paralescu, inspector General ISJ Gorj.

Directorii de grădiniţe al căror post s-a desfiinţat vor rămâne  educatori. „Am grupă şi mai am doar un an până la pensionare astfel că nu mă deranjează dacă nu voi mai fi director”, a spus Maria Buju, directoarea Grădiniţei Nr.13 din Târgu Jiu.

Mulţi directori demişi, unul schimbat

Vor mai avea personalitate juridică Grădiniţa cu Program Prelungit „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu unitate ce va fi condusă de Cutuca Gabriela, Grădiniţa cu Program Prelungit „Mihai Eminescu“ din Târgu Jiu, unde director va rămâne Ileana Lastovieţchi, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.8 din Târgu Jiu unde director în noul an şcolar va fi tot Daniela Sevastru. La Grădiniţa Nr. 1 din Târgu Jiu a avut loc şi o schimbare la conducerea unităţii, directoarea Mărioara Roşu a fost înlocuită cu Loredana Diaconescu, iar la Grădiniţa nr 5 din Târgu Jiu rămâne director Constanţa Teodorescu. Mai rămân de asemenea cu personalitate juridică grădiniţele Nr.1 din Motru la conducerea căreia se va afla Alexandra Drăgan şi Grădiniţa nr 1 Rovinari unde va rămâne director Luminiţa Mihăilescu.

     Grădiniţa                                       Director

„Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu          Gabriela Cutuca

„Mihai Eminescu” Târgu Jiu                Ileana Lastovieţchi

Nr. 8  Târgu Jiu                                  Daniela Sevastru

Nr. 1Târgu Jiu                                    Loredana Diaconescu

Nr. 5 Târgu Jiu                                   Constanţa Teodorescu

Nr. 6 Târgu Jiu                                   Maria Fumărel

Nr. 1 Rovinari                                    Luminiţa Mihăilescu

Nr. 1 Motru                                        Alexandra Drăgan

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: