Drum judeţean recepţionat în două săptămâni

DJ 672 Ciuperceni-Godineşti-Tismana-Peştişani-Brădiceni-Buduhala este la un pas de a fi finalizat. Constructorul a notificat ieri Consiliul Judeţean Gorj cu privire la faptul că lucrările au fost executate în proporţie de 100% şi că în maxim 15 zile va semna recepţia. DJ 672 a fost deseori subiect de dispută între preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi consilierii PNL care au susţinut că acest drum nu va fi gata la timp şi că gorjenii vor trebui să dea banii înapoi pe proiect.

Reabilitarea drumului judeţean Ciuperceni-Peştişani a costat aproximativ 68,9 milioane lei, dar a fost licitat la jumătate din sumă, finanţarea fiind posibilă pe Programul Operaţional Regional care se încheie în decembrie anul acesta. Drumul trebuia finalizat încă din luna iulie a acestui an, dar din cauză că mai multe firme care făceau parte din consorţiul care a câştigat licitaţia au renunţat la contract, lucrările au întârziat foarte mult. Ieri, Consiliul Judeţean Gorj a anunţat că Întreprinderea de Drumuri şi Poduri, respectiv constructorul, a notificat instituţia cu privire la finalizarea lucrărilor. ”Nu se va pierde nici un leu, ieri s-a făcut notificarea şi, conform legii, recepţia poate avea loc în maxim 15 zile de la data notificării”, a spus Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Practic IDP Gorj a avut de modernizat 43 de kilometri de drum, dintre care mai mult de 11 kilometri, 61 de podeţe şi 13 poduri în ultimele trei luni. Consilierii PNL au fost cei care în ultimele şedinţe de Consiliu Judeţean au tot atras atenţia că instituţia riscă să piardă finanţarea europeană dacă nu termină lucrările în timp util, însă contestă şi acum calitatea lucrărilor, efectuate oricum pe grabă. ”M-aş bucura să se întâmple acest lucru, demersurile pe care le-am făcut le-am făcut tocmai să conştientizeze că este o problemă şi că gorjenii vor plăti bani dacă nu reuşesc să termine. În grabă, clar, a fost făcut. Lucrările, sper să ţină pentru că, dacă nu vor ţine, drumul are un termen de garanţie şi constructorul va suporta pe banii lui, adică tot pe banii Consiliului Judeţean pentru că IDP este tot al Consiliului Judeţean”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj. 

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: