Drumul spre Cerna Sat, mai scurt cu zeci de kilometri

Veste bună pentru localnicii din Cerna Sat. Oamenii nu vor mai fi nevoiți să ocolească 60 de kilometri pentru a ajunge în sat pentru că vor merge în viitor pe un drum mai scurt. Autoritățile locale din Padeș au început modernizarea unui drum spre Cerna Sat care în acest moment poate fi folosit numai de cei care au mașini de teren. Investiția se face cu bani europeni.

Cerna Sat a fost până în acest moment un sat uitat de lume dar și de autorități.  În această localitate care aparține de comuna Padeș locuiesc 30 de familii de care autoritățile își aminteau numai în campaniile electorale. Dacă aveau nevoie la primărie, sătenii ocoleau aproximativ 60 de kilometri pentru a ajunge în centrul comunei.

În viitor, acest drum, dar și distanța vor fi doar un vis urât, pentru că spre satul Cerna Sat se face un drum nou nouț cu bani europeni. Distanța acestuia este de aproximativ 20 de kilometri şi se va face pe actualul drum forestier Capra. „Am decis să fac acest drum pentru că este păcat pentru oamenii din Cerna Sat să ocolească 60 de kilometri până în comună. Lucrăm la un proiect pentru reabilitarea unui drum forestier pe care în acest moment se poate circula numai cu mașini de teren. Drumul va fi făcut cu bani europeni și va costa aproximativ 50 de miliarde de lei vechi. Eu mă duc săptămânal la oamenii din Cerna Sat să văd dacă au nevoie de ceva. Acolo mai stau aproximativ 30 de familii”, a declarat Mihai Troacă, primarul comunei Padeș.

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: