Drumurile naţionale din Gorj, blocate de TIR-uri

Şoferii au simţit pe pielea lor cum este o iarnă românească autentică, mai ales că după doar câteva ore de ninsoare abundentă, două drumuri naţionale din Gorj au şi fost blocate de şoferii care au plecat în curse cu maşinile neechipate corespunzător.

TIR-urile s-au pus de-a doua atât în Defileul Jiului, cât şi pe şoseaua ce leagă Târgu Jiul de Râmnicu Vâlcea, sute de şoferi fiind nevoiţi să aştepte deblocarea traficului, cei prinşi de poliţişti fără echipamente de iarnă primind amenzi pe loc. Traficul a fost extrem de greoi ieri dimineaţă atât prin Târgu Jiu, cât şi pe principalele drumuri naţionale ce leagă capitala judeţului de restul ţării. Primii fulgi au căzut marţi noaptea, Gorjul fiind sub avertizare de cod galben până azi noapte la ora 24.00. Avertizarea s-a adeverit din plin atât pe drumul spre Râmnicu Vâlcea, cât şi în Defileul Jiului, unde ambreiajul unui tir s-a blocat şi, de aici restul problemelor. Şoferul n-a mai avut ce face şi s-a dat jos, în spatele lui fiind un autocar cu 50 de persoane, dar şi alţi zeci şoferi supăraţi pe blocajul creat.

Cei din autocar au fost însă primii care au trebuit să aştepte redeschiderea circulaţiei. "De patru ore stăm aici şi nu ne bagă absolut nimeni în seamă. Nu a venit nicio autoritate la noi să ne întrebe dacă am îngheţat, dacă ne e sete sau să ne spună cam cât mai durează. Pe cont propriu a trebuit să ne descurcăm pentru că suntem în România. Parcă noi n-am trăi în secolul 21, suntem o ţară vai şi amar, ninse puţin şi ne şi împotmolirăm", declara unul dintre pasagerii din autocar.

Drumarii au adus patru utilaje de tonaj greu pentru a tracta tirul rămas blocat. În cele din urmă, ambreiajul tirului şi-a revenit de la sine şi maşina a pornit fără probleme, toată lumea râzând de situaţia penibilă creată. "Asta-i România, ce să mai zicem- Stăm aici de 4 ore şi tirul ăsta porneşte singur după ce se chinuie atâţia să-l scoată. Bine că plecăm acasă măcar", spunea un şofer.

Zece şoferi amendaţi

Ziua nu s-a încheiat însă prea bine pentru cei care s-au încumetat să plece la drum fără cauciucuri de iarnă sau fără lanţuri. Pentru aceştia a nins cu amenzi şi puncte penalizare. Zece şoferi au primit ieri amenzi pentru că au plecat la drum cu maşinile neechipate corespunzător, amenda fiind de 540 de lei şi 9 puncte, suficient de mult pentru ca situaţia să nu se mai repete altă dată.

Şeful Secţiei Gorj a Drumurilor Naţionale, Dumitru Leuşteanu a precizat că drumarii au lucrat la greu încă de marţi noaptea, de la primii fulgi, deşi cine trecea ieri prin Defileu se întreba ce fac sau pe unde sunt drumarii. "Vina o au şoferii care au plecat în curse cu maşini echipate ca vara. De altfel, se şi poate observa că nu au fost alte probleme în trafic în afara acestora. Un tir a avut probleme tehnice, iar altul nu a putut să mai meargă pentru că şoferul, deşi a avut lanţuri la el nu a dorit să le monteze. Ce mai puteam noi face-", a menţionat Leuştean.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: