Echipaj de la ISU Alba, trimis în Gorj

Un detaşament de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a ajuns miercuri noaptea în Gorj pentru gestionarea mai eficientă a problemelor cauzate de calamităţi. Asta în condiţiile în care prognozele meteo şi hidro pentru următoarele zile nu sunt deloc favorabile judeţului. Conducerea ISU Gorj spune că este posibilă trecerea sub atenţionare de cod Portocaliu pentru ploi şi Roşu din punct de vedere hidrologic.

Judeţul Gorj nu a scăpat de pericolul inundaţiilor şi al viiturii. Potrivit conducerii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, toate comitetele sunt în continuare active. „Trecem printr-o perioadă foarte grea datorită manifestării fenomenelor meteo periculoase care au generat căderi de precipitaţii istorice, peste 200 de litri în zona Sadu, peste 160 de litri la Baia de Fier, peste 100 de litri în toate localităţile din zona de nord a judeţului. Ca urmare a fenomenelor meteo periculoase atât Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au fost activate. În continuare se impun măsuri pentru toate comitetele, pentru toate instituţiile din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă întrucât suntem în continuare sub avertizare”, a declarat Liviu Dumitraşcu, inspectorul şef al ISU Gorj.

După dezastrele cauzate de capriciile naturii, un echipaj de la ISU Alba a fost trimis în Gorj. „La nivel central s-a luat măsura ca toate judeţele care sunt pe cod Roşu şi cod Portocaliu să fie sprijinite de Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă cele mai apropiate şi care nu sunt afectate de fenomenele meteo. De miercuri noaptea de la orele 24.00 avem sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba cu un efectiv format dintr-un ofiţer şi 20 de subofiţeri, cu un camion, o barcă şi trei motopompe. Dacă va fi nevoie îi vom folosi şi pe ei în gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă din judeţul Gorj”, a mai precizat Liviu Dumitraşcu. 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: