Educatoare cercetată pentru delapidare

O educatoare de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Constantin Brâncuşi“ este cercetată de poliţişti pentru delapidare. Se pare că educatoarea a fost administrator a două blocuri ANL din Zona Debarcader timp de câţiva ani şi anul trecut locatarii au sesizat că sumele datorate la asociaţie nu corespund cu cele din facturi. Atunci educatoarea a fost demisă din funcţie şi este cercetată de poliţişti.

Mirela Şerban este educatoare, iar până în luna martie a anului trecut administra şi două blocuri ANL  din Zona Debarcader.  Oamenii au sesizat atunci că sumele pe care aceştia le datorau la utilităţi şi pe care Şerban le afişase la avizier erau mult mai mari decât sumele din facturi. Atunci Mirela Şerban a fost demisă şi s-a făcut plângere la poliţie. Noul administrator nu ştie cum să se mai descurce: “În martie 2009 după ce s-au afişat sumele datorate de locatari la asociaţie, am văzut că sunt mai mari decât în facturi. Atunci am cerut sprijinul primăriei Târgu-Jiu. Preşedintele asociaţiei i-a cerut demisia. S-a făcut plângere penală şi la poliţie. S-a cerut expertiză contabilă, unde a ieşit o diferenţă de 500 de milioane de lei vechi. A cerut contra expertiză şi aici a ieşit o sumă de numai 300 de milioane de lei vechi. Mai mult decât atât, când am preluat eu administrarea blocului au fost înregistrate datorii către toţi furnizorii. Din câte ştiu eu împotriva ei s-a început urmărirea penală pentru delapidare. Ne-am judecat cu doamna Şerban pentru ca să ne dea toate documentele de la asociaţie. Am câştigat în instanţă. Acum aşteptăm ca poliţia să-şi facă treaba”, a declarat Nicolae Mitea administrator.

Poliţia confirmă ancheta

“Este un dosar în lucru privind infracţiunea de delapidare. A fost începută urmărirea penală pentru această infracţiune. Persoana cercetată în dosar este suspectată că, în calitate de administrator al asociaţiei de locatari, şi-a însuşit bani proveniţi din încasări”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Conducerea grădiniţei la care Mirela Şerban lucrează nu ştia că educatoarea este cercetată pentru delapidare. Mai mult decât atât din punct de vedere profesional, este un cadru didactic care formează tinere educatoare. “Nu ştiam aşa ceva. Am rămas surprinsă. Nu mă aşteptam la un ca asta din parte ei, pentru că niciodată nu a dat de bănuit că ar ascunde ceva. Este un cadru didactic foarte bun. Este şi la inspectorat , se ocupă de tinere educatoare care trebuiau să-şi dea examenul de grad. Mă surprinde ce aud. Eu nu pot să iau măsuri că nu a comis nicio greşeală în activitatea didactică”, a declarat Gabriela Cutuca, director grădiniţa cu Program Prelungit.

„SUNT NEVINOVATĂ”

După ce a fost căutată toată ziua la grădiniţă şi la domiciliu, Mirela Şerban a luat legătura în cele din urmă  cu jurnaliştii. “Poliţia are un dosar în lucru. Eu nu mă fac vinovată de nici o acuză care mi se aduce şi până la pronunţarea cauzei consider că orice afirmaţie făcută de dumneavoastră sau de oricine altcineva este eronată, iar justiţia nu se face în presă, ci acolo unde trebuie”.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: