Efectul fluturelui: dai drumul la niște fluturi în Monte Carlo și citesc eu despre asta, la Motru

Mă apropii de 30 de ani, iar presiunea socială combinată cu cea a celor doi bunici rămași în viață (”să vin la tine la nuntă înainte să mor, mamaie!”) mă îndeamnă, deși sunt încă departe de a fi găsit aleasa, să mă gândesc tot mai serios la așezatul la casa mea. Noaptea, vinovat și nu înainte de a mă asigura că nu sunt urmărit nici chiar de vecinii din blocul de vizavi, intru pe site-uri de organizări de evenimente ca să văd ce se mai poartă pe la nunți. Nu neapărat s-o fac mâine, dar măcar să fiu pregătit. Totuși, oricât de apăsat aș fi de trecerea timpului, nu pot să-mi fac nunta în Motru. În primul rând nu pot fizic, pentru că bănuiesc că ”saloanele” duhnind de eleganță din oraș sunt rezervate pentru ani buni de acum încolo. În al doilea rând, la Motru se face aceeași și aceeași nuntă, repetată la infinit. Nu, mersi. Am fost deja la vreo cinci identice. Să mergem mai pe fițe, măcar, dacă originalitate nu avem de unde. Stați, că m-am documentat!

La nunţile de demult, când de abia se renunţase la proba cearşafului, era considerat de foarte mult bon-ton să eliberezi nişte porumbei când mirele sărută mireasa. Se întâmpla în 2007-2008, ceea ce, în sistemul metric al fiţelor, s-ar traduce prin “în vremuri imemoriale”. Acum, în 2014, porumbeii au fost puşi pe liber şi s-a apelat la mult mai figuranţii fluturi. Deşi nu există firme în România care să-ţi aducă fluturi în stomac, avem câteva care îţi pot aduce câteva sute la nuntă. Şmecheria cu fluturii e că, odată eliberaţi, sunt atraşi de albul rochiei miresei şi zboară spre ea. Dar asta este acum, în luna august. Fiţi siguri că, până în iarnă, fluturii la nunţi vor fi doar o amintire banală şi nefiţoasă. Cine ştie unde se va mai ajunge? Poate că, prin decembrie, mirii mai puţin îndrăgostiţi vor putea să apeleze la firme care să dea drumul unor albine la nunta lor. Vor fi, din păcate, ceva probleme cu zburatul lor către mireasă, dar se rezolvă cu o coroniţă cu multe flori pusă pe diademă.

Cât despre implementarea la mine în oraș a acestor obiceiuri, nu trag nădejde că va putea fi făcută fără un anumit șoc. Poate că nu e chiar inspirat să se treacă direct la eliberat fluturi la nunți în Motru. S-o luăm încetul cu încetul: prima oară să eliberăm niște țânțari.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: