Egal la final de pregătiri

Pandurii sunt gata de retur. În ultimul amical din această pregătire de iarnă, trupa lui Grigoraş a încheiat la egalitate, 2 la 2, cu Gaz Metan Mediaş. Pandurii revin mâine în ţară şi vor rămâne să se pregătească la Mogoşoaia până la ora partidei de vineri de la Braşov.

Pandurii - Gaz Metan Mediaş 2-2 (1-1).
Au marcat :
Lemnaru - min. 24, Brata (70’) / Vitinho ( 12’), Tahar (58’).
Pandurii:
Mingote - Unguruşan, Viera, Cardoso, Vlad - Nistor (Cristea), Pintilii, Voiculeţ - Batin, Lemnaru (Brata), Maxim (Dumitru).

Gaz Metan: Pleşca - Zaharia, Lazăr, Frăsinescu, Markovic - Issa Ba, Todea - R.Avram, Nicandro, C.Petre - Vitinho. Au mai jucat: Bratu, Tahar, Buzean

Atacul OK, apărarea nu prea

Pandurii au încheiat în sfârşit testele din presezon. Un presezon mai lung ca de obicei marcat de amânarea campionatului cu o săptămână din cauza terenurilor impracticabile din ţară. Asta i-a determinat pe Grigoraş şi compania să întreprindă şi un al treilea stagiu, iniţial neprevăzut, în Antalya. Stagiu în care gorjenii nu au mai jucat decât un singur meci amical, vineri seara contra colegilor din liga 1 de la Mediaş. Meciul a fost unul spectaculos, cu multe faze de poartă şi patru goluri înscrise. Ardelenii au condus de două ori dar oamenii lui Grigoraş nu s-au lăsat şi au egalat de fiecare dată. Lemnaru a marcat primul pentru panduri şi speră să-şi regăsească apetitul pentru gol şi în meciurile din campionat iar surpriza a venit de la Brata. Tânărul mijlocaş stânga aflat în eclipsă de formă în ultimele luni a egalat la doi cu un şut puternic din afara careului şi ar putea fi o soluţie de luat în calcul pentru banda stângă după plecarea lui Stromajer. Meciul cu Mediaş a sumarizat cel mai bine perioada de pregătire a pandurilor. Deşi au pierdut câţiva jucători de atac importanţi, elevii lui Grigoraş rămân o echipă de temut pe faza ofensivă. Marea problemă o reprezintă apărarea, care după plecarea lui Chiricheş, a ajuns să scârţâie serios la fiecare meci. Nici Viera, nici Cardoso nu aduc siguranţa pe care o avea Chiricheş astfel că gorjenii vor fi vulnerabili în retur.

Bilanţ echilibrat în amicale

În cele trei stagii din Antalya, pandurii au disputat un număr record de 11 meciuri de verificare. Bilanţul e destul de echilibrat. Trupa lui Grigoraş a câştigat patru din ele, a remizat în două rânduri şi a pierdut de cinci ori. Cea mai importantă victorie a gorjenilor e cea cu nemţii din liga secundă de la Duisburg, scor 3-2 iar cele mai proaste meciuri au fost făcute cu muntenegrenii de la Zeta dar şi cu macedonenii de la Shkendija, ambele teste fiind pierdute cu 0-3.

Amicale pandurii primul stagiu: Pandurii – Karlshruhe  0-1, Pandurii – Cottbus 0-1, Pandurii – Duisburg 3-2, Pandurii – Baku 1-0.

Al doilea stagiu:  Pandurii – Costuleni 3-2, Pandurii – Rad Belgrad 2-1, Pandurii – MTK Budapesta  3-3, Pandurii – Zeta Golubovic 0-3, Pandurii – Novi Pazar 1-2, Pandurii – Shkendija 0-3.

Al treilea stagiu: Pandurii – Gaz Metan Mediaş 2-2.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: