Elena Udrea e nemulţumită de serviciile hoteliere ale arestului

Elena Udrea a anunţat că ea nu se milogeşte de colegii parlamentari să se pună de-a doua în faţa mersului anchetei, ca Varujan. După care s-a milogit. Indirect, e drept, plângându-se de condiţiile din arest, pe care madam Udrea, plecată se pare de prea mult timp din Pleşcoiul natal, le găseşte imposibile, dezumanizante, incalificabile. Dar ce nu i-a convenit madamei, mai precis? Păi, cam trei lucruri au oripilat-o:

1. Că în arest e WC turcesc. Asta e rău, deci? Să nu-mi spună doamna Udrea că dacă era WC normal şi-ar fi lipit dumneaei poponeţul ăla parfumat de colacul folosit de toate nespălatele din arest! Sau, bine, dar dacă e WC turcesc, ce? Eu însumi am stat doi ani la cămin cu WC turcesc şi să fiu al dracului dacă făcusem ceva rău, în afară că luasem la facultate. Deci nu furasem, nu dădusem în cap (mă rog, la oameni, cel puţin), de violat, săracul de mine, nici pomeneală. Şi totuşi aveam WC turcesc. La fel au avut şi încă au sute de mii, poate milioane de studenţi români. Haideţi, madam Udrea, că dacă pot să facă caca stând pe ciuci toţi intelectualii ăştia săraci în devenire, puteţi şi dumneavoastră, măcar câteva luni, acolo.

2. Că are apă caldă doar dimineaţa şi seara. OK, pentru asta trebuie să mă întorc şi mai mult în timp. Până când am plecat la facultate, am avut, în Motru, oraşul meu natal, apă caldă cu program: două ore la două zile. Da, aţi citit bine. 30 de ore de apă caldă, deci doar un pic mai mult decât o zi pe lună. Ba mai rău: inclusiv apa rece era cu program: între 12 noaptea şi 6 dimineaţa, între 10 dimineaţa şi 1 după-amiaza şi între 17 şi 19, ZILNIC, orice fel de apă era oprită. În zadar să mai menţionez că nici motrenii care suportau asemenea condiţii nu locuiau în arest, ci în propriile case.

3. Că nu are foehn, să se usuce după ce se spală pe cap! OK, la faza asta chiar încep să cred că doamna Udrea crede că, dacă furi şi te prinde, te bagă la hotel. Cred că din reflex a intrat şi pe tripadvisor şi a dat un review super prost arestului din Bucureşti. Doamna Udrea, uitaţi ce e: oamenii ăia spun că matale ai furat şi de aia stai, până la proba contrarie, acolo. Şi zic că ai furat mult, milioane de euro, gen, ceea ce pe noi nu ne prea miră, că am văzut ce frumos vă îmbrăcaţi. Acum noi v-am ruga să aveţi decenţa de-a suferi un pic în tăcere pentru milioanele alea. Ştiţi câţi români ar face ani grei de puşcărie pentru un milion de euro, în condiţii mult mai puţin umane? Vă zic eu, chiar dacă ei nu recunosc: mulţi, spre toţi. Deci hai, ziceţi mersi dacă rămâneţi cu ceva bani după toată afacerea şi ţârcâiţi-vă momentan în WC-ul turcesc, că bănuiesc că nici la Buzău, când eraţi mică şi sărăcuţă, nu aveaţi bideu din aur lângă gaura în care făceaţi pişu.

E simplu: când dai bani mulţi şi stai la hotel, poţi să pretinzi condiţii. Când, însă, iei bani mulţi şi stai la arest, încerci să cobori un pic nivelul pretenţiilor. Sau, mai pe scurt, că poate n-aţi avut răbdare să citiţi până aici, m-aş fi aşteptat ca doamna Udrea să ştie că ideea cu arestul este să nu-ţi placă să fii în el.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: