Elevii de la Clubul Copiilor se încălzesc la reşouri

Peste 1000 de elevii de la Clubul Copiilor Bumbeşti-Jiu sunt nevoiţi să se încălzească la reşouri deoarece a fost sistată furnizarea agentului termic. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Gorj consideră că această situaţie a fost creată de către primărie, care a tăiat conducta de alimentare pe motivul că nu trebuie să suporte cheltuielile unei instituţii ce nu o are în subordine. La rândul său primarul spune că au apărut deficienţe la reţeaua de transport agent termic, cu ceva timp în urmă, şi acuză inspectoratul de nepăsare.

Peste 1000 de elevi care frecventează cercurile Clubului Copiilor din Bumbeşti Jiu sunt nevoiţi să se încălzească la reşouri din cauză a fost sistată furnizarea agentului termic. “La Clubul Copiilor din Bumbeşti Jiu nu este căldură pentru că a fost tăiată conducta de alimentare. Aceeaşi reţea încălzea atât şcoala generală din apropiere cât şi Clubul Copiilor. Primăria a luat o astfel de măsură deoarece Clubul Copiilor aparţine de Inspectoratul Şcolar. În prezent peste 1000 de copiii se încălzesc la reşouri”, a declarat Ion Elena, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Inspectoratul Şcolar, avertizat din iarna trecută

Primarul oraşului Bumbeşti Jiu spune că s-a ajuns la această situaţie din cauza unor defecţiuni mai vechi apărute la reţeaua de transport agent termic pe care acum nu a mai avut bani să le remedieze. “În iarna anului 2007/2008 au apărut deficienţe pe reţeaua de transport agent termic, clubul fiind branşat pe reţeaua şcolii. Am lucrat o perioadă cu adaos de apă în cazane, am schimbat un tronson, însă iarna trecută aceste deficienţe au apărut din nou. Acum nu mai putem să le mai remediem deoarece nu se pot investi bani într-un obiectiv care nu aparţine de primărie, mai ales în această perioadă de criză”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Totodată, edilul local consideră că Inspectoratul Şcolar a dat dovadă de dezinteres pentru că se cunoştea această problemă încă de la începutul anului. “Inspectoratul Şcolar cunoştea această problemă încă din iarnă trecută. Nu au făcut nici în acest sens, s-a încălzit vremea, a venit vara, s-a luat vacanţă şi acum se plâng că nu este căldură. În momentul de faţă copiii se încălzesc la reşouri, iar facturile la lumină sunt suportate tot de către primărie. Deşi aparţine de inspectorat, nu au suportat niciodată cheltuielile clubului. Să facă dovada că au plătit măcar o factură”, a mai precizat Constantin Bobaru. Directorul clubului e de părere că această problemă nu trebuia să-i afecteze pe copii. “Cheltuielile erau suportate de primărie în baza unui protocol. De aproape 40 de ani se proceda în acest fel. Înainte de a se lua o astfel de măsură trebuia să se ţină cont de faptul că cei care frecventează cursurile clubului sunt tot elevii şcolilor din Bumbeşti Jiu”, a declarat Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor.

Va fi achiziţionată centrală termică

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat un proiect care vizează investiţii de aproximativ 1 miliard de lei vechi la Clubul Copiilor Bumbeşti Jiu. “Ministerul Educaţiei a semnat o cerere de finanţare de aproximativ 1 miliard de lei vechi, bani cu care se va achiziţiona o centrală termică şi se va deschide partida la energie electrică. Problema se va rezolva, însă trebuie să mai aşteptăm până sosesc banii. Trebuie găsită însă o soluţie de provizorat”, a declarat inspectorul Ion Elena.

Clubul Copiilor din Bumbeşti Jiu nu este singura unitate de învăţământ din Gorj unde sunt probleme cu încălzirea. În aceeaşi situaţie se află şi şcolile, grădiniţele şi liceele din Motru unde autorităţile nu au reuşit să rezolve problema încălzirii. Nici la comune lucrurile nu sunt mai îmbucurătoare. La Săcelu şi Slivileşti, unităţile de învăţământ nu au lemne decât până la sărbători, după cum au precizat reprezentanţii ISJ Gorj.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: