Elevii din Turceni merg gratis în tabără

Aproximativ 150 de elevi din Turceni care au înregistrat anul acesta rezultate bune la învăţătură sunt trimişi în tabără de autorităţile locale. Primăria suportă cheltuielile pentru deplasarea copiilor. Sumele se ridică la circa 120.000 lei.

Copiii vor merge în tabără la Năvodari, iar plecarea se va face la sfârşitul lunii iulie. La această tabără vor participa elevi începând de la clasele a IV-a până la a XII-a. Pentru fiecare dintre ei primăria Turceni va suporta costurile, acestea ridicându-se la 800 de lei de elev. „Vor pleca în tabără până în 150 de elevi din Turceni, conform aprobării luate de consiliul local. Copiii vor sta în această tabără şcolară şapte zile, în perioada iulie-august. Sunt şi cazuri sociale, dar şi elevi care au avut rezultate bune la învăţătură. S-a mers pe ideea să aibă recomandarea dirigintelui, a învăţătorului, dar şi acceptul consiliului de profesoral”, a  declarat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni.

În tabăra de la Năvodari vor merge şi 15 profesori şi două asistente medicale de la spital. Un profesor va avea în grijă un grup de 10 elevi. Transportul se va efectua cu autocarul.

Nu este pentru prima dată când Primăria Turceni suportă cheltuielile pentru ca elevii să meargă în tabără. Şi anul trecut au fost efectuate astfel de deplasări.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: