Elevii gorjeni intră în febra examenelor

Nici nu a început bine noul an şcolar şi deja elevii claselor I-XII vor intra în febra examenelor. Toţi elevii vor fi evaluaţi pentru a se afla nivelul de pregătire a fiecăruia. Această decizie a fost luată după rezultatele catastrofale înregistrate la examenul de bacalaureat din acest an. Evaluările vor începe săptămâna viitoare şi se vor termina pe 15 octombrie.

Subiectele vor fi concepute de profesorii din fiecare unitatea de învăţământ şi în felul acesta vor vedea ce competenţe are fiecare elev şi se vor lua măsurile necesare. „Această decizie este binevenită pentru că atât profesorii cât şi părinţii vor şti nivelul fiecărui elev. Materiile la care vor susţine evaluările sunt stabilite de Ministerul Educaţiei pentru fiecare an şcolar şi în funcţie de profil. Subiectele le fac profesorii din fiecare unitate de învăţământ iar acest evaluări trebuie să se termine până pe 15 octombrie”, spune Justin Paralescu, inspector general la Inspectoratul Şcolar.

Până acum s-au făcut recapitulări şi acum se lucrează la subiecte. „De la începutul şcolii şi până acum profesorii au făcut recapitulări cu elevii la clase pentru a-i pregăti pentru aceste evaluări. Acum se concep subiectele şi săptămâna viitoare încep evaluările. Este destul de greu pentru că avem de xeroxat sute de foi cu subiectele şi trebuie să facem subiecte pentru mai multe materii”, a declarat Petre Ciungu, director Colegiul Economic „Virgil Madgearu“.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: