Elevii gorjeni învaţă să vorbească engleză de la profesori americani

O echipă de americani îi vor învăţa limba engleză pe elevii gorjeni. Instruirea se va face în cadrul unei tabere organizate la Rânca, timp de câteva zile. Părinţii care vor decide să-şi trimită copiii în această tabără vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 700 lei, bani din care se va asigura inclusiv cazarea şi masa pentru personalul din America.

Tabăra de limba engleză „English Camp” va avea loc între 22 şi 27 iunie, la Rânca. 35 de elevi cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani din Gorj şi chiar din ţară vor putea să participe în această tabără. În program sunt implicaţi şi 2-3 voluntari americani ai Corpului Păcii. Cea mai mare parte a activităţilor de lucru şi a celor recreative se vor desfăşura în limba engleză. Americanii participă de circa doi ani la astefel de activităţi, această tabără fiind ultima acţiune. Se vor întoarce în America, dat fiind faptul că, colaborarea pe care o au cu Inspectoratul Şcolar se va încheia odată cu finalizarea acestei tabere. „Este o serie mai scurtă deoarece voluntarii americani pleacă din România şi din cauza asta şi data este destul de timpurie şi organizăm doar o serie.  Tot ce se va face acolo, activităţi în aer liber, ore, se vor face în limba engleză. Dacă vor exista mai multe solicitări pentru tabără vor încerca să aducem mai mulţi voluntari. Putem spune, din experienţele anterioare, că a fost o tabără apreciată”, a declarat Mirela Tămîşi, profesor al Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu şi coordonator delegat de Inspectorul Şcolar Judeţean Gorj.

Tabăra va fi una costisitoare pentru părinţii care vor decide să-şi trimită copiii la această acţiune. 700 de lei este suma pe care vor trebui să o scoată din buzunar, din această sumă fiind asigurată cazarea şi masa atât pentru copii cât şi pentru profesorii americani. „Preţul este cam piperat dat fiind faptul că vor sta la hotel de trei stele, şi vor beneficia de tot ce oferă ei, teren, sală de conferinţe. Cei care fac activităţi cu elevii sunt plătiţi de copii pentru că nu avem nicio sponsorizare. Americanilor nu le plăteşte nimeni cazarea acolo, ei fac activităţi neplătiţi, dar cazarea şi masa li se asigură. Aşa este contractul lor”, a mai spus Mirela Tămîşi.

Fiecare copil participant în această tabără va primi materialele necesare pentru orele de limba engleză, certificat de participare, diplome de participare la jocuri şi competiţii sportive sau artistice. Şi profesorii voluntari vor primi diplome de participare. 

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: