Elevii gorjeni primesc mere abia din martie

Consiliul Judeţean Gorj a demarat procedura de licitaţie în vederea desemnării firmei care va distribui mere elevilor. Deşi în mai multe judeţe programul este deja în desfăşurare, în Gorj demararea acestuia a întârziat din cauză că nu fusese organizată licitaţia. Programul care vizează acordarea merelor în şcoli se va desfăşura concomitent cu „Laptele şi cornul” , beneficiarii fiind peste 38.000 de elevi din 600 de unităţi de învăţământ.

Firma care va distribui mere preşcolarilor şi elevilor din clasele I-VIII va fi desemnată în data de 24 ianuarie. Potrivit anunţului publicat pe SEAP valoarea estimată a contractului este de 527.067 de lei. „Am lansat invitaţia pe SEAP, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 24 ianuarie 2014, ora 10.00. ofertele urmând să fie deschise în aceeaşi zi la ora 12.00. Cel mai probabil, din luna martie vom începe să distribui mere pentru tot judeţul Gorj, conform programului naţional de încurajare a consumului de fructe în şcoli”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.

În conformitate cu hotărârea Guvernului, pentru anul şcolar 2013-2014 se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru o perioadă de 85 de zile de şcolarizare. Pe lângă distribuţia de fructe, actul normativ mai include şi măsuri adiacente, respectiv: organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente; organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalităţi practice educative care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor şi prin activităţi de grădinărit.

Sumele necesare implementării măsurilor adiacente se suportă din bugetul judeţului, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Consiliul Judeţean îşi va recupera de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, sumele plătite pentru implementarea măsurilor adiacente, pe care le virează la bugetul de stat.

BENEFICIARI

Programul care vizează acordarea merelor în şcoli se va desfăşura concomitent cu „Laptele şi cornul” şi vizează acelaşi număr de elevi. Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, la nivelul judeţului, beneficiază de lapte şi corn peste 38.000 de elevi, din 600 de unităţi de învăţământ. Pe nivelul de şcolarizare, este vorba despre 7.951 de copii de la grădiniţă, 16.322 de elevi în clasele I-IV şi de 15.552 elevi în clasele V-VIII.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: