Elevii gorjeni se pot înscrie la DELF

Elevii de liceu şi de gimnaziu care au cel puţin doi ani de studiu la limba franceză se pot înscrie la examenul pentru obţinerea diplomei internaţionale de cunoaştere a limbii franceze. DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française) este un examen ce se susţine pentru al doilea an consecutiv la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” ca urmare a parteneriatului încheiat între unitatea şcolară şi Institutul Francez din România.

Diplomele DELF sunt valabile pe viaţă şi sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei din România. Elevul care posedă o astfel de diplomă se bucură de mai multe avantaje cum ar fi echivalarea examenelor la limba franceză în cadrul examenului de bacalaureat. Elevii gorjeni care vor să obţină o astfel de diplomă se pot înscrie în vederea participării la examen până pe 7 februarie. „Examenul se adresează tuturor elevilor de liceu şi gimnaziu care au cel puţin doi ani de studiu al limbii franceze. Anul trecut am avut 70 de participanţi şi toţi au trecut examenul pe diferite nivele de cunoaştere. Este al doilea an consecutiv când un astfel de examen se poate susţine la Târgu Jiu ca urmare a parteneriatului încheiat între Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi Institutul Francez din România. Înainte, elevii care doreau o astfel de diplomă se deplasau în alte oraşe pentru a susţine examenul. Este o diplomă internaţională, recunoscută în 146 de ţări”, a declarat Loredana Stoian, profesor de limba franceză.

DELF-ul presupune patru diplome independente, corespunzând celor patru niveluri din Cadrul European Comun de Referinţă  pentru Limbile Străine. În funcţie de nivel, candidatul se poate înscrie direct la examenul dorit A1, A2, B1, B2 respectiv înţelegere orală, exprimare orală, înţelegere scrisă, exprimare scrisă. Pentru a reuși examenul este nevoie de minim 50 de puncte din 100. Tarifele de înscriere la acest examen sunt şi ele stabilite în funcţie de nivelul pe care îl doreşte elevul respectiv DELF A1-125 lei, DELF A2-180 lei, DELF B1-255 lei şi DELF B2-280 lei. Examenul este programat în data de 21 şi 22 februarie.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: