Energia a început pregătirea cu un stagiu pe Litoral

Handbaliştii de la Enbergia Pandurii au revenit ieri la Târgu Jiu dar nu pentru a se antrena ci doar pentru a răspunde prezent la reunirea lotului. De la reunire au lipsit o parte dintre jucători, care se vor alătura echipei la Eforie, precum şi antrenorul principal, Vasile Stângă fiind plecat în Spania pentru a discuta cu firma de echipament sportiv care va furniza anul acesta echipamentul de joc la Energia.

Lotul echipei de handbal Energia Pandurii numără în prezent 19 jucători, după ce s-au mai perfectat în această vară patru achiziţii. Novanc, Savenco, Sandu Iacob şi tânărul Şandru venit de la Centrul de la Sighişoara sunt singurele achiziţii, alţi trei jucători despărţindu-se anul acesta de Energia. Filip, Kapular şi Simovic rămân astfel singurii jucători de care Energia s-a despărţit, pentru că alţi doi handbalişti aflaţi pe listă pentru a pleca de la echipă vor fi în continuare păstraţi.

„Sunt 19 jucători pentru că ne-am gândit că ne trebuie oricum un lot mai numeros, fiind acum în cupele europene şi având un program destul de încărcat. Nu are rost să riscăm cu doar 16 jucători. Domnul profesor Stângă crede că mai trebuie jucători”, a precizat la reunirea care a avut loc aseară preşedintele secţiei de handbal Gore Popescu care a fost de acord să-i păstreze la echipă pe cei doi gorjeni care au avut probleme medicale sezonul trecut, Mazilu şi Vali Popescu în speranţa că Stângă se va putea baza pe ei la unele jocuri: „Sper eu ca şi Mazilu să confirme şi să mai joace, el spune că se simte bine şi va reintra la joc. Vali Popescu este localnic şi fiind din Târgu Jiu nu putem să ne batem joc de el. În plus şi el s-a refăcut şi poate ajuta echipa. Să vedem cum va juca dar eu cred că ne pot amândoi ajuta în condiţiile în care avem foarte multe meciuri de jucat. La anumite meciuri, având în vedere şi valoare adversarului, pot face şi ei parte din lot”.

La reunirea de ieri nu au fost prezenţi toţi jucătorii, cei care au sosit discutând doar cu secundul Mircea Bedivan, cel cu care au plecat noapte trecută spre Eforie. Acesta a precizat că are un program lejer de antrenamente pe plajă, pentru readaptarea la efort a jucătorilor, antrenamentele fizice serioase urmând să aibă loc la Sinaia în stagiul montan care va începe săptămâna viitoare şi la care va fi prezent şi Vasile Stângă. Tehnicianul principal a lipsit motivat la reunire el urmând să semneze un contract cu o firmă de echipament spaniolă şi fiind acum plecat în Spania. Jucători au şi plecat imediat ce li s-a comunicat programul să îşi facă bagajele în sală rămânând doar o mică parte din ei.

Ionuţ Mazilu, Vali Popescu, Sandu Iacob, Andrei Păiuş, Andrei Enache şi Paul Giotoiu au vrut să facă mişcare şi au jucat baschet în sală ceilalţi jucători acuzând şi oboseala după ce au fost la nunţile din week-end, a lui Andrei Păiuş de la Timişoara şi cea a lui Dan Ilieş, fost jucător la Energia, care s-a căsătorit duminică la Târgu Jiu, soţia sa fiind gorjeancă.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: