Energia, ce victorie magnifică !

Iată că sunt capabili și de surprize extrem de plăcute! Baschetbaliștii lui Nikolic au făcut un meci superb pe terenul campionilor de la U Mobitelco Cluj și s-au impus după două reprize de prelungiri cu scorul de 92 la 89. E cea mai mare victorie a Energiei pe teren străin de la promovarea pe prima scenă a baschetului românesc.

Puțini dădeau șanse Energiei să nu piardă la diferență mare la Cluj. Nimeni nu credea într-o victorie a gorjenilor. Poate doar Nikolic a crezut și asta a fost de ajuns. Le-a insuflat optimismul său și jucătorilor care au făcut de departe cel mai bun meci al sezonului.

Energia rescrie istoria!

Energia nu era defel o specialistă a deplasărilor. La Craiova și Sibiu, gorjenii fuseseră umiliți iar la Timișoara au pierdut fără prea mari bătăi de cap. Dacă luăm în calcul și forma de moment a gorjenilor precum și faptul că întâlneau chiar campioana României, șansele Energiei erau minime. Dar elevii lui Nikolic nu au ținut de cont de acești factori și bine au făcut. Au început ca din tun partida iar după primul sfert conduceau deja cu 13 puncte! Părea doar un foc de paie deoarece clujenii au revenit până la pauză și au preluat conducerea. Oltenii au pierdut fără drept de apel și sfertul 3 și meciul părea încheiat. Ultimele 10 minute au adus însă o revenire de senzație a Energiei care a recuperat 12 puncte și a trimis meciul în prelungiri. Prima repriză de overtime s-a încheiat tot la egalitate dar în cea de-a doua, gorjenii au avut sângele mai rece și s-au impus cu 92 la 89. ”Un meci greu de digerat! Echipa din Rovinari a meritat sa castige. Noi am avut un inceput de meci foarte slab, iar efortul pe care l-am facut pentru a reveni ne-a costat pana la urma, avand in vedere ca am mai jucat doua reprize de prelungiri. Sigur ca se resimte lipsa lui Zoran Krstanovic, atat in aparare, impotriva lui Steffel de exemplu, cat si in atac”, a comentat antrenorul campionilor Marcel Țenter. ”În sfârşit victorie la Cluj. Echipa a plecat cu gândul la victorie şi s-a lucrat pentru a putea stopa elanul echipei gazdă. Am avut şansa că ei nu au avut un om de bază şi s-a văzut că într-o echipă dacă lipseşte o mică rotiţă dintr-un mecanism este greu să câştigi, mă refer la Krstanovic, iar noi ne-am agăţat şi de acest aspect pentru a câştiga meciul”, spune și președintele Energiei, Dan Cumpănașu.

Au bătut și contra arbitrilor

Energia s-a impus superb la Cluj în ciuda unui arbitraj, pe alocuri de toată jena. Cei 3 fluierași au făcut tot posibilul ca ardelenii să nu piardă acest joc și au dat pe final niște decizii hilare. Darby, Steffel și compania nu au ținut însă cont de asta. Cehul Steffel a fost cel mai bun marcator al gorjenilor cu 21 de puncte, urmat de Darby cu 19 și Nikolic cu 17. De la gazde s-a remarcat Dykes, cu 22 de puncte. ”Cu atât mai mare este meritul nostru că am câştigat la Cluj, cu cât şi arbitrajul ne-a fost defavorabil. Echipa noastră este una valoroasă, chiar dacă unii nu au încredere şi au altă opinie. Cei tineri mai şi greşesc, dar per total avem o echipă bună, iar după meciul de la Cluj, nu pot să nu îl nominalizez pe Steffel, care a fost imperial”, a mai spus Cumpănașu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: