Energia joacă cu Gladiator la play-out

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari susţin în aceste zile primele două partide din play-out în compania formaţiei Galdiator Cluj Napoca. În cadrul acestui turneu care va stabili echipele retrogradate, gorjenii vor disputa cinci meciuri cu Gladiator, primele două fiind programate la Târgu Jiu, la fel ca şi ultima partidă. Meciurile de la Târgu Jiu sunt programate azi şi mâine, de la ora 19:00 la Sala Sporturilor.

Antrenorul secund Laurenţiu Răuţ crede că Energia se va impune şi nu va fi necesară disputarea tuturor partidelor: „Vom întâlni miercuri şi joi acasă pe Gladiator Cluj pentru că se joacă după sistemul 3 din 5, vom juca două meciuri acasă apoi alte două în deplasare şi dacă va mai fi nevoie decisivul îl jucăm acasă. Sper să nu mai fie nevoie de ultimul meci pentru că obiectivul nostru este să câştigăm primele trei meciuri”. Chiar dacă Gladiator nu e favorită, gorjenii recunosc că vor fi meciuri grele dar având în vedere faptul că clujenii au terminat pe ultimele locuri, elevii lui Theo Evans nu cred că vor avea probleme.

Răuţ nu crede că jucătorii s-au relaxat înaintea acestui prim turneu, având în vedere faptul că s-a încheiat de mai mult timp sezonul regulat: „Nu cred că va apărea nicio relaxare în lot, asta s-a întâmplat la meciul cu Asesoft dar era normal pentru că nu era nicio motivaţie. Acum am avut o şedinţă şi le-am spus că sezonul regulat s-a încheiat şi totul începe de la zero. Orice pas greşit te poate arunca în hora retrogradării. Toţi vor fi motivaţi pentru că vrem să terminăm cât mai repede cu evitarea retrogradării pentru a juca apoi relaxaţi”.

Dacă Energia se va impune în primele trei partide, cele de la Târgu Jiu de azi şi mâine şi una de la Cluj, nu va mai fi nevoie de continuarea turneelor considerându-se că vor fi doar cheltuieli inutile. „Conform datelor de la FR Baschet se joacă toate cele trei faze. Nu mi se pare normal, sunt nişte bani aruncaţi degeaba, vedem. Va fi o şedinţă la Federaţie în care se va stabili ce se va face mai departe. Toată lumea n-ar prea vrea să se joace fazele 2 şi 3” a mai precizat antrenorul secund al Energiei care a purtat deja discuţii cu conducerea clubului pentru a folosi la aceste meciuri baschetbaliştii din lot  care au jucat mai puţin pentru a vedea ce vor păstra dintre aceştia pentru viitorul sezon: „Avem în vizor mai mulţi jucători, să vedem cine rămâne şi cine pleacă. Acum suntem concentraţi la meci. Jucătorii americani îşi doresc acum să ajungă şi ei cât mai repede acasă. În plus, conducerea ar scuti şi salariile pe o lună pentru aceşti jucători dacă nu se vor mai juca ultimele meciuri. Sunt bani care, adunaţi, înseamnă ceva pentru bugetul echipei noastre”.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: