Energia, la prima victorie în faţa vicecampioanei

Vicecampioana României a pierdut în premieră la Târgu Jiu în această etapă, Energia Pandurii reuşind să se impună la o diferenţă destul de mică. U Mobitelco Cluj reuşise să se impună în primele două sezoane disputate de Energia în prima ligă în toate meciurile disputate, acesta fiind primul eşec în faţa gorjenilor.

Scorul partidei disputate în faţa unei săli aproape pline a fost de 78-76, oaspeţii impunându-se în două sferturi, scor 10-28, 27-9, 16-23, 25-16. U Mobitelco a început jocul în forţă şi s-a impus la scor în primul sfert, oaspeţii având deja un avans de peste 10 punte după cinci minute de joc. Energia nu s-a regăsit în primul sfert cu toate eforturile antrenorului Slobodan Nikolic, care şi-a văzut echipa condusă cu 28-10 după primul sfert. În cel de-al doilea sfert, jucătorii Energiei au reuşit o apărare mult mai bună şi au recuperat terenul reuşind să se impună cu scorul de 27-9, scorul la pauză fiind de 37-37.

Baschetbaliştii de la Cluj s-au impus şi în sfertul trei, scor 23-16, după 30 de minute de joc scorul fiind 60-53 pentru oaspeţi. În ultimul sfert gorjenii s-au impus din nou cu scorul de 25-16, avantajul final fiind obţinut pe final.

Energia a egalat, scor 63-63, în prima parte a ultimului sfert luând un avans de trei puncte prin reuşitele lui Căpuşan. U Mobitelco a egalat după aceea de două ori la 69-69 şi 72-72. În ultimele minute jocul a fost mai disputat, oaspeţii încercând mereu egalarea. Clujenii au ratat cu câteva secunde înainte de final şi n-au mai reuşit egalare scorul final fiind  78-76.


Nikolic: „O victorie mare pentru noi!”

Antrenorul gorjenilor consideră victoria contra clujenilor una foarte importantă pentru echipa sa: “E o victorie mare pentru noi şi obţinută cu multă muncă. Vreau să mulţumesc tuturor jucătorilor, au avut o dăruire extraordinară iar la atmosfera care a fost în sală era greu să pierdem acest meci pentru că e o atmosferă perfectă pentru baschet”, a spus Nikolic impresionat şi de ataşamentul publicului faţă de echipă. Acesta este sigur că echipa sa se va putea impune în faţa oricărui adversar la Târgu Jiu: „Acasă putem câştiga împotriva oricărei echipe, pregătim meciurile foarte bine, le-am spus că cei de la Cluj au un lot foarte bun dar nu sunt superoameni şi astăzi am obţinut o victorie uriaşă pentru noi”.

Marcel Ţenter, antrenorul formaţiei U Mobitelco Cluj, i-a felicitat pe gorjeni pentru jocul prestat precizând că echipa sa s-a văzut deja câştigătoare din primul sfert: “Felicit echipa din Târgu Jiu a jucat foarte bine, în special în repriza a doua. Noi am crezut după primul sfert că e totul gata, ne-am relaxat şi am intrat în jocul lor şi nu ne-am mai putut face jocul nostru, din păcate. Sferturile trei şi patru au fost echilibrate, însă nu au fost suficiente pentru a întoarce jocul”.

Energia Rovinari – “U” Mobitelco Cluj-Napoca 78-76 (10-28, 27-9, 16-23, 25-16)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 600

Energia: P. Troupe (15 puncte), Lupusavei, L.Darby (22), Căpuşan (15), Oluic (5), Mocanu (9), Bigus (2). Stroescu, Nikolic (10 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive). Nu au jucat Gliga, Alionescu, Bratoloveanu.

Antrenor Slobodan Nikolic.

“U” Mobitelco: Chetreanu (11 puncte), Cuic (5), Pesic (14), Krstanovic (12), Thompson (4), Fometescu (3), Silvăşan (13), Dykes (14). Nu au jucat: Şanta, Pop şi Corpodean. Antrenor Marcel Ţenter.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: