Energia Pandurii a părăsit din prima zi Cupa României

Energia Pandurii a ratat cel de-al doilea obiectiv, acela  de a juca în finala Cupei României. Gorjenii au pierdut meciul cu Bucovina Suceava, scor 29-31, după un meci destul de echilibrat adjudecat de suceveni pe final de partidă. Întrecerea a debutat ieri la Braşov şi s-au calificat toate echipele cotate ca favorite, Energia producând o surpriză prin părăsirea întrecerii. Formaţiile calificate după meciurile de ieri sunt Steaua Bucureşti, HCM Constanţa, Bucovina Suceava şi UCM Reşiţa. Dacă ar fi trecut de Suceava gorjenii de la Energia ar fi jucat astăzi în semifinale cu UCM Reşiţa.

Partida din sferturile de finală ale Cupei României dintre Energia Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Bucovina Suceava s-a dovedit a fi cea mai echilibrată din prima zi a competiţiei care se desfăşoară la Braşov. Din păcate pentru gorjeni, echipa lui Leonard Bibirig a reuşit să se califice în semifinale după un meci în care s-a apărat mai bine şi a ratat ceva mai puţin decât cei de la Energia. Scorul final a fost de 29-31 după ce repriza a doua s-a mers cap la cap până în ultimele două minute în care Suceava a luat un avantaj minim.

Absenţele din lot şi-au spus cuvântul

Dacă în celelalte partide raportul de forţe a fost mai dezechilibrat şi s-au impus favoritele, la acest meci s-au duelat ocupantele locurilor trei şi şase, partida dovedindu-se a fi cel mai disputat meci al sferturilor de finală.  Absenţele din lot dar şi faptul că se apropie vacanţa şi jucătorii sunt cu gândul la ea şi nu mai sunt concentraţi, au dus la acest eşec al Energiei. De la acest meci au lipsit Paul Giotoiu, dar şi Darius Apolzan, ambii rămaşi acasă din cauza problemelor medicale. Cum Energia nu are un lot foarte numeros, orice absenţă fiind imediat sesizată în angrenajul echipei, Filip şi Popescu nu au fost nici ei la 100% din potenţial pentru că au venit după accidentări.

Suceava a controlat jocul

Formaţia antrenată de Leonard Bibirig a controlat jocul aproape pe întregul parcurs al acestuia. Energia a condus doar în primele minute dar a fost egalată rapid de fiecare dată când reuşea să ia un avantaj pe tabelă. Gorjenii au condus cu 2-0 în minutul 3 după care Suceava a revenit, scorul fiind de 5-4 după 15 minute de joc. Cu cinci minute înaintea de finalul primei reprize Energia avea din nou avantaj de un gol, scor 10-9, dar n-au putut menţine prea mult această diferenţă, la pauză cele două formaţii intrând la cabine cu un rezultat de egalitate, scor 11-11.

Florea nu a ajutat echipa

Cel mai bun marcator al Energiei din campionat s-a dovedit destul de ineficient la acest meci la care a înscris doar o singură dată. Fără contribuţia lui Florea, şi în general a aextremelor, cei de la Energia nu au mai marcazt la fel de mult şi nici apărarea nu a funcţionat foarte bine la acest meci. Kapular cu nouă goluri înscrise, Humberto  cu cinci şi Truică  cu alte cinci reuşite au fost cei mai buni marcatori reuşind împreună mai bine de jumătate din golurile echipei. Din păcate reuşitele lor nu au fost suficiente pentru ca Energia să şi învingă. Bucovina a luat un avantaj de trei goluri în minutul 43, scor 18-21, dar Energia a egalat totuşi după trei minute când scorul era 21-21. Cu cinci minute înainte de final scorul era egal 26-26, moment în care Kapular a fost eliminat pentru două minute. În inferioritate numerică însă Energia a reuşit să ducă la eliminarea unui adversar în urma unei dispute cu Truică acesta reuşind să şi înscrie imediat după această fază de două ori. După ce sucevenii au egalat din nou, la scorul de 27-27, acelaşi Truică a marcat din nou după care Suceava a beneficiat de o aruncare de la 7 metri. Cu două minute înainte de final Suceava conducea cu un gol, scor 28-29 dar în ultimul minut al meciului Suceava a mai înscris de două ori

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: