Energia Pandurii a pierdut derbiul cu Reşiţa

UCM Reşiţa – Energia Pandurii 34-28 (16-15)

UCM Reşiţa: Antonaru, Irimuş, Szabo, Ghionea 7, Irimescu 6, Georgescu 4, Georgevic 4, Fenic 4, Rohotzneanu 2, Părăianu 2, Vujadinovic 2, Tucanu 1, Petrea 1, Stamate, 1, Stan, Grozăvescu. Antrenor Gligore Czari.  

Energia Pandurii : Ciobanu, Dragomir,  Florea 8, Novanc, 4, Stoichevski 4, Kukrika 3, Criciotoiu 2, Şandru 2, Vukas 2, Păiuş 1, Sandu Iacob 1, Giotoiu 1, Enache, Humberto, Apolzan, Truică. Antrenor Vasile Stângă. 

Handbaliştii gorjeni au confirmat aseară la Reşiţa criza de formă prin care trece echipa. Pe lângă derbiul pierdut Energia Pandurii pierde probabil şi locul trei pe care spera să se claseze la final de an, după ce aproape întreg turul s-a aflat pe prima poziţie, e adevărat la egalitate de puncte cu alte echipe.

Jocul cu Reşiţa a fost ultimul programat în acest an pentru că următoarele două etape din tur se vor juca abia anul viitor. Un meci între locul 2 şi 3 din campionat poate fi considerat un derbi şi aşa fusese anunţată partida de aseară. Din păcate evoluţia de pe teren a gorjenilor nu a fost una care să îndreptăţească denumirea de derbi, Energia continuând declinul arătat etapa trecută. UCM Reşiţa s-a impus cu scorul de  34-28 după ce la pauză gazdele conduceau cu 16-15. Energia a înregistrat astfel cel de-al doilea eşec consecutiv şi ocupă locul trei în clasament, loc pe care poate să îl piardă sâmbătă după disputarea tuturor meciurilor din această etapă.

Meciul se anunţa a fi unul gen care pe care dar nu a arătat deloc aşa. Plecaţi la Reşiţa să arate că sunt echipa care merită să fie pe locul trei, Energia nu a reuşit să furnizeze aşteptata surpriză. Şi conducerea spera ca jucătorii să spele păcatele eşecului cu Bacăul din etapa trecută dar şi antrenorul Vasile Stângă se aştepta la mai mult de la elevii săi. „Ar fi trebuit să profităm că Reşiţa a jucat în cupe şi e ceva mai obosită dar nu a fost aşa. Au şi un lot numeros şi valoros”, a spus Stângă care înainte de meci era convins că echipa poate să se impună şi chiar dăduse asigurări conducerii în acest sens, amânând astfel şedinţa de analiză a turului. Preşedintele Gore Popescu crede că presiunea locului I pe care Energia s-a aflat mult timp stă la baza evoluţiilor modeste. „Cred că locul acesta din clasament a pus presiune foarte mare pe jucătorii noştri. Nu mai joacă nimic şi nu îmi dau seama de ce. Se face treabă bună la antrenamente dar nu aplică pe teren ceea ce li se spune”, a spus supărat preşedintele precizând că nu le va mai căuta circumstanţe atenuante jucătorilor şi concluzionând că sunt ieşiţi din formă. Gorjenii pot avea măcar o consolare, Florea rămâne pe locul I în clasamentul golgheterilor el fiind şi cel mai bun marcator al meciului cu Reşiţa cu opt reuşite.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: