Energia Pandurii rămâne câteva zile fără antrenor

Tehnicianul care a dus anul acesta Energia Pandurii în cupele europene şi a ţinut constant echipa pe podium în acest tur a renunţat în favoarea unei provocări mai mari, respectiv echipa naţională. Oficialii gorjeni s-au văzut astfel puşi în situaţia de a căuta antrenor. Şi nu a nu căutat prea departe pentru că primul tehnician cu care s-au purtat discuţii era chiar în oraş, fiind vorba de fostul jucător şi antrenor Liviu Andrieş.

 „Clubul Sportiv Energia Pandurii, secţia de handbal, anunţă că începând cu data de 1 decembrie 2010 antrenorul Vasile Stângă îşi va încheia colaborarea cu clubul pe cale amiabilă. Urmează ca în zilele următoare să se găsească o soluţie de înlocuire a antrenorilor”, se anunţa printr-un comunicat. Contractul cu Stângă se reziliază abia miercuri iar până atunci conducerea caută soluţii pentru banca tehnică.

S-au despărţit în linişte

În ceea ce priveşte despărţirea de selecţioner, preşedintele secţiei de handbal Gore Popescu a precizat că nu s-a dorit îndepărtarea lui Stângă ci s-a ajuns la un acord cu acesta fiind vorba de o despărţire amiabilă: „Nu am schimbat antrenorul pentru că vrem noi, numai că am discutat despre viitorul echipei şi domnul Stângă a spus că renunţă pentru că vrea să se ocupe mai mult de echipa Naţională şi să pregătească pentru Campionatul Mondial. Nici domnul Stângă şi nici Bedivan nu merită să ne despărţim cu scandal pentru că au făcut lucruri bune aici aşa că am acceptat propunerea dumnealor. A fost un punct de vedere pe care l-am respectat şi s-a ajuns la o înţelegere amiabilă”. Chiar dacă rezilierea e prevăzută pentru miercuri, Stângă urmează să înceapă de azi pregătirea cu lotul naţional, urmând ca la Energia să se găsească rapid o soluţie pentru banca tehnică, pentru că jucătorii rămân în activitate chiar dacă o parte vor merge la echipa naţională.

Regretă despărţirea de selecţioner

Înainte de plecarea lui Stângă, Gore Popescu a ţinut să-i mulţumească fostului tehnician pentru că a adus echipa pe podiumul primei ligi: „S-a încheiat un capitol din viaţa echipei, zic eu că a fost o perioadă destul de bună, îi mulţumim domnului Stângă pentru că a făcut performanţă la noi şi echipa a ajuns şi pe locul I în clasament. Îmi pare rău că s-a ajuns aici dar trebuie să-l înţelegem, vrea să se ocupe doar de Naţională”. Vasile Stângă a preluat Energia Pandurii în anul 2008, reuşind în primul sezon să scoată echipa din subsolul clasamentului. În sezonul 2009-2010 Energia a ajuns pe locul III în clasament sub comanda sa obţinând calificarea în Cupa EHF.  Anul, acesta, sub comanda lui Stângă, Energia a pierdut doar trei partide în campionat, fiind destul de mult timp chiar pe locul I în clasament. Înainte de a numi un nou antrenor, preşedintele Gore Popescu a precizat că va organiza o şedinţă cu jucătorii pentru a le expune numele tehnicienilor cu care s-a discutat, lăsând să se înţeleagă că şi ei vor avea un cuvânt de spus în stabilirea noului antrenor.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: