Epigrama oltenească premiată la Turceni

Casa de cultură din Turceni a fost, vineri, gazda celei de-a XVIII ediţii a Festivalului de creaţie umoristică «Al.C. Calotescu-Neicu». Evenimentul organizat de  Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorjului, Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, Consiliul Local şi Casa de Cultură Turceni, Liga Culturală “Fiii Gorjului” Bucureşti, a avut în desfăşurare pe lângă concursul de creaţie umoristică, pentru secţiunile - epigrame şi reviste de umor, destinat creatorilor adulţi şi un concurs pentru elevi. Ca în fiecare an, la acest festival este prezent un caricaturist de marcă şi lucrările sale, în 2010 expoziţia de caricatură „ Al. C. Calotescu-Neicu” a fost realizată de recunoscutul caricaturist-portretist Romeo Răileanu, creaţiile acestuia fiind admirate şi în ediţiile publicaţiilor "Ziarul financiar", "Jurnalul Naţional". De asemenea au fost prezentate şi expoziţii de desene ale elevilor Gr. Şc. Industrial Turceni şi de modelaj din plastilină realizat de Alexandru Bălaşa de la Grădiniţa nr. 1 Turceni, împreună cu o expoziţie de Carte Noua a Bibliotecii oraşului.

Câştigători ediţiei din acest an sunt: la secţiunea epigramă - Premiul I – Groza Valentin din Târgu-Jiu, Premiul II – Marius Coge din Craiova şi Premiul III – Laurian Ionică din Boureni, Dolj; la secţiunea - revistă de umor – premiile au fost acordate revistelor “Bolta Verde“ şi “Ceaşca de cafea“ editate în Târgu Jiu.

La festivalul rezervat elevilor, pentru epigramă, locul I a revenit Iuliei Mariana Ududoi, locul II – Cristinei Scorodilă, iar locul III – Elisei Băran, toţi de la Gr. Şcolar Energetic Turceni. Premiul pentru interpretare monolog s-a acordat elevei Aurelia Dinu, iar scheciul prezentat de elevii clasei a IX-a Alexandra Mateiţă şi Robert Măndoiu a fost răsplătit cu premiul I.

Juriul din acest an a fost alcătuit din – Ion Cepoi, director CJCPCT, Alexandru Păsărin, director al Publicaţiilor Flacăra, Alexandra Andrei, director al Bibliotecii Judeţene, Spiridon Popescu, poet şi Dumitru Gâlceavă, viceprimar Turceni.

G. MUNTEANU

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: